Schreeuwende V12’s straks nog wel welkom in Italië?

Schreeuwende V12’s straks nog wel welkom in Italië?

Europa wil dat we uiterlijk vanaf 2035 allemaal over gaan op elektrische voertuigen, en dat is helaas te merken op de tijdlijn van recente model aankondigingen. BMW kwam gisteren bijvoorbeeld met haar elektrische poging om de ‘monster-SUV’s’ van onder andere Lamborghini en Bentley te pesten. Maar die transitie blijkt toch moeilijker te realiseren dan eerder verwacht werd. En het is zeker niet omdat ze geen afscheid willen nemen van de schreeuwende V12’s van Ferrari en het V8-blok van Alfa Romeo.

Bron: © EVO

In Italië denken ze anders over het prachtige plan om binnen 10 jaar afscheid te nemen van de verbrandingsmotor. Zo spreekt de Italiaanse politicus Matteo Salvini (voorzitter van de partij Lega) zich uit over de elektrische transitieplannen. Volgens hem is het onrealistisch en vooral onbetaalbaar. Nee, we gaan nu niet uitgebreid praten over de politiek. Maar we hebben wel reden voor enige hoop! Vooral als we zien wat deze plannen hebben gedaan voor de nu elektrische Dodge Charger Daytona SRT.

Tijdens een interview vertelde Salvini dat er snel een referendum moet komen over de verbrandingsmotor. En intussen is de kans hierop enorm gegroeid, want zijn partij is onderdeel van Giorgia Meloni’s groepje. Toevallig heeft ze nou net de verkiezingen in Italië gewonnen. Gaan we straks dan allemaal met de auto naar Italië? We zijn vooral benieuwd of er daadwerkelijk een referendum komt.

Meer nieuws als ‘De schreeuwende V12’s straks nog wel welkom in Italië?‘ zien? Lees ook:

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.