De Range Rover Sport SVR Pace Car First Edition is een monster!

De Range Rover Sport SVR Pace Car First Edition is een monster!

De Range Rover Sport SVR is voor menig autoliefhebber een favoriet. Wellicht niet de eerste auto die je zou kiezen als je voor één auto €200.000,- uit mag geven, maar zeker een auto die op het verlanglijstje staat. Hij combineert vermogen met extreme badass looks, maar dat laatste mocht nog wel iets extremer…

Althans, volgens tuner Kahn Design die deze week hun versie van de SVR onthulde: de Land Rover Range Rover Sport 5.0 V8 Supercharged SVR Pace Car First Edition. Een hele mond vol voor een auto waarbij enkel en alleen het exterieur iets gewijzigd is. Precies, onder de kap schuilt nog altijd een 5,0-liter V8 Supercharged met een vermogen van 576 pk en 700 Nm koppel. 0 tot 100 km/h is daarmee geklaard in slechts 4,5 seconden. Met deze specificaties en prestaties is natuurlijk helemaal niets mis.

Kahn heeft zich gericht op de uitstraling van de SVR en gaf de bodykit acht nieuwe delen. Zo werden er agressievere bumpers gemonteerd, alsmede een nieuwe grill, bredere wielkasten en natuurlijk de dakspoiler. In Nederland betaal je voor een ‘normale’ SVR al minstens €208.300,-. In Engeland kost ‘ie €115.000,- en Kahn levert hun versie daar voor €159.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.