De prijs van de nieuwe Toyota GR86

De prijs van de nieuwe Toyota GR86

Het is altijd interessant als merken onthullen wat voor prijskaartje er aan hun nieuwe auto’s gaat hangen. Al helemaal als het gaat om een Toyota GR86. Deze pure sportauto met de motor voorin en de aandrijving achteraan is al een tijdje erg populair. Met deze bekendmaking van de prijzen, is het enkel afwachten tot hij te bestellen is. 

Een stukje geschiedenis

Dit Japanse merk weet al sinds 1918 een indruk te maken met mechanica, in de eerste instantie dan ook met mechanisch aangedreven weefgetouw. Hierdoor kwam onder andere de textielindustrie op gang in Japan (we hebben dus veel te danken aan meneer Toyota). In 1933 kwam Toyota met hun eerste auto, best een tijd later. 

Een exterieur shot van de nieuwe Toyota GR86.

Maar het gaat nu even niet om Toyota, maar om hun nieuwe model; namelijk de GR86 (zie de afbeelding hierboven). Een hoogtoerige 2,4 liter boxermotor uit welke 235 pk (173 kW) geproduceerd wordt. 250 Nm koppel in combinatie met de stijve carrosserie, het lage zwaartepunt en weinig gewicht krijg je geweldige prestaties. 

Toyota GR86 Pure of Premium, aan jou de keus

Met een prijs vanaf €58.995 is deze sportwagen binnenkort te bestellen in twee uitvoeringen: Pure en Premium. De standaarduitrusting (de Pure) bevat al redelijk wat luxes, denk hierbij aan sportstoelen, 17-inch lichtmetalen sportvelgen, een 8 inch scherm op het middenconsole en nog meer standaardopties. 

De GR86 Premium breidt deze uitrusting verder uit met 18-inch lichtmetalen velgen, half leder / half suède stoelbekleding, rear cross traffic alert en dodehoekassistentie. Ook is de Premium beschikbaar met een zestrapsautomaat. Tijdens het ontwerpen van de Toyota GR86 is er erg veel gekeken naar vorige succesvolle modellen en is er expertise van Toyota Gazoo Racing toegepast (zoals de aerodynamica). 

Ga jij de nieuwe Toyota GR86 bestellen? Heeft Toyota jou overtuigt? Zorg dan dat je ons tagt op insta als je hem ophaalt!! Wij zijn in ieder geval enthousiast en kunnen niet wachten dit racemonster tegen te komen op de weg.

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.