De prijs van de nieuwe Mercedes E53 AMG

De prijs van de nieuwe Mercedes E53 AMG

E53 AMG

En je moet er een flinke spaarpot voor hebben, voor de instap-AMG. Maar daar waren jullie je natuurlijk allang bewust van.

De nieuwste powersedan/kinderwagencruiser uit AMG-kamp is bedeeld met een zes-in-lijn. En ondanks dat dat het kleine broertje is van de E63S, heb je aan vermogen nog steeds geen gebrek!

Met 435 pk uit de 3-liter motor heb je nog steeds genoeg potentie onder je rechtervoet om dikke ruzie te krijgen met je vrouw en om binnen 4,5 seconden naar de 100 te schieten. Even voor je beeldvorming, viereneenhalve seconden heb je maar nodig om van o naar de 100 kilometer per uur te komen!

En voor minimaal €114.455,- is de Mercedes-AMG E53 4MATIC+ van jou, de sedanversie. Een 48-volt elektromotortje zit bij de prijs inbegrepen, andere opties moet je even aankruisen. Mocht je de kinderwagenvriendelijke variant willen, dan ben je minimaal €119.459,- kwijt. Al met al een waardige vervanger voor de E 43 als je het ons vraagt: Petronas-groene accenten in het interieur, een strik erom en kom maar door!

E53 AMG

E53 AMG

E53 AMG

E53 AMG

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.