De Porsche van Pablo Escobar kopen?!

De Porsche van Pablo Escobar kopen?!

Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met de Netflix topper, Narcos! Nu heb je de kans om dichterbij deze serie te komen dan ooit te voren.

Pablo Escobar, een naam die bij vele wel een belletje doet rinkelen. Een van de grootste drugscriminelen ooit. Een leven met veel onrecht, misdaad en geweld, de manier hoe Escobar zijn fortuin “verdiende”.

Dat er in de drugswereld heel veel geld omgaat is niet onbekend. Zo blijkt namelijk dat Escobar op zijn hoogtepunt een omzet van ruim 124 miljoen euro per dag behaald! Waardoor hij destijds behoorde tot een van de rijkste mensen ter wereld.

Wat doet iemand als Pablo Escobar dan met al dat geld zul je je afvragen?
Hij liet onder andere een privé dierentuin aanleggen bij zijn landgoed. Maar waar Escobar ook graag zijn geld aan uitgaf waren, je raad het al, auto’s. Heel veel exclusieve en sportieve auto’s. Zo was hij onder andere ontzettend fan van Porsche. En daar gaat het nou net om.

De Ex Porsche 911 van Escobar staat namelijk te koop, zijn Porsche 911 RSR. Een bijzonder exemplaar, met maar 15 geproduceerde voertuigen, wat door zijn “naam” nopens een meerwaarde creëert voor de bijzondere auto. Wat mag dat dan kosten hoor ik je denken net geen 2 miljoen euro! Om precies te zijn, 1,8 miljoen euro.

Mocht je voor dat geld eerst even wat foto’s van de auto willen zien? Dat kan op de site van Atlantis Motor Group uit Miami, kan je de Porsche eerst eens goed bekijken. Voor het gemak kan je ook hier klikken, dan ben je gelijk op het goede adres.

Thomas Heule