De Porsche Cayenne Turbo GT is de ideale SUV voor het gezin!!

De Porsche Cayenne Turbo GT is de ideale SUV voor het gezin!!

Met duizelingwekkende prestaties en looks waar menig Ferrari bestuurder bang van wordt is dit de ideale, snelle optie voor het gezin…

Na een SUV ronderecord op de Nüburgring, debuteert de Porsche Cayenne Turbo GT eindelijk als de toppresteerder in de modelfamilie. Prijzen beginnen bij €276.500,-.

Hoewel niet in de officiële naam van Porsche voor het model, is de Turbo GT exclusief verkrijgbaar in de carrosseriestijl Cayenne Coupé. De Turbo GT is voorzien van een 4,0 liter twin-turbo V8 die 631 pk en 849 Newtonmeter levert. In vergelijking met de motor in de Cayenne Turbo Coupe heeft deze nieuwe onderdelen voor de krukas, zuigers, drijfstangen en distributieketting.

Het vermogen loopt via een achttraps automaat met aanpassingen om het schakelen sneller te laten verlopen. Er is ook een watergekoelde tussenbak voor het Porsche Traction Management-systeem. Dit vermogen stuwt de Turbo GT in 3,1 seconden naar 100 kilometer per uur. De kwart-mijl komt in 11,6 seconden en de topsnelheid is 299 km/u.

Naast het extra vermogen heeft de Turbo GT een onderstel dat 17 millimeter lager ligt dan een Cayenne Turbo Coupé. De instellingen voor technologie zoals actief ophangingsbeheer, dynamische chassiscontrole en koppelvectoring zijn ook aangepakt voor dit sportievere model.

De Cayenne Turbo Coupe staat op 22 inch wielen die vooraan 1,0 inch breder zijn. Het voertuig krijgt aangepaste Pirelli P Zero Corsa-banden om aan de weg te blijven plakken, de Turbo GT heeft als standaard keramische remmen.

De Cayenne Turbo GT krijgt een andere voorkant met grotere inlaten aan de zijkanten en een meer uitgesproken onderlip. Het dak, de achterdiffusorafdekking en de zijplaten voor de achtervleugel zijn van Carbon Fiber om extra gewicht te besparen. De adaptieve spoiler is ruim twee keer zo groot is als die op de Cayenne Turbo Coupe.

Een paar ovaalvormige uitlaatpijpen komen uit het midden van de achterkant. De pijpen zijn van titanium en missen een middendemper, waardoor het gewicht met ongeveer 18 kilogram kan worden verminderd ten opzichte van andere modellen.

Binnen is er plaats voor vier personen, waaronder een paar stoelen achterin. De voorste zijn achtvoudig verstelbaar. Ze hebben allemaal een middengedeelte van geperforeerd alcantara met contrasterend stiksel in neodyme of artic grey. Er is ‘Turbo GT’-borduurwerk op elke hoofdsteun.

Al met al is dit de ideale auto voor vakanties met de familie, scheuren op de Autobahn en het vervoeren van je schoonouders!

Thomas Heule