De Porsche 911 is betrouwbaarder dan de Toyota Corolla!

De Porsche 911 is betrouwbaarder dan de Toyota Corolla!

Dit is geen ‘clickbait’ waarmee we jullie naar onze website willen trekken, maar er is daadwerkelijk onderzoek gedaan met deze uitkomst als gevolg. Ofwel: een van de beste sportauto’s is ook een van de de meest betrouwbare.

Een Porsche koop je niet zomaar en als je hem al kunt kopen, moet je ook geld achter de hand hebben om het te kunnen blijven rijden. Want een auto kopen is 1, een auto blijven rijden is 2. En Duitsers komen niet altijd even goed uit de bus als het gaat om betrouwbaarheid. Nu is de ‘J.D. Power 2022 US Vehicle Dependability Study’ uitgevoerd en waar de 911 een gecompliceerde auto is, komt deze toch als nummer 1 uit de test.

De test is uitgevoerd onder een x aantal auto’s waarbij terug wordt gerekend naar x aantal problemen per 100 auto’s in de laatste 12 maanden. En Porsche kreeg maar 94 meldingen per 100 auto’s. Let wel, dit gaat dus niet om 94 auto’s, maar 94 meldingen. En dat is verhoudingsgewijs het minst van allemaal.

Hoe het kan? Laten we het houden op Duitse degelijkheid! Maar het wordt nog gekker. De Cayenne heeft de betrouwbaarheidsprijs gewonnen voor de midsize-SUV. En daar zijn stappen gemaakt, want als er iets onbetrouwbaar is, is het wel de first-gen Cayenne!

Dus, een Porsche is vanaf vandaag een bewuste keus. Wanneer ga jij voor je eerste Zuffenhauser?