De populairste Toyota occasions van dit moment!

De populairste Toyota occasions van dit moment!

In het laatste half jaar van 2013 is het aantal verkochte auto’s eindelijk weer eens toegenomen en dit is met name te danken aan de fiscaal gunstige auto’s. Veel zakelijke rijders probeerde nog een fiscaal gunstige auto aan te schaffen voordat begin dit jaar de nieuwe regelgeving in ging. Dit heeft geleid tot een stijging van 34,3% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Dat waren de eerste positieve cijfers in de autobranche van 2013. Het afgelopen jaar is het aantal steeds lager geweest t.o.v. dezelfde periode van vorig jaar. Wat heeft geresulteerd in een daling van 21,7% t.o.v. het voorgaande jaar. Geen positieve cijfers dus, maar wat occasions betreft zijn de cijfers wat minder slecht. De verkopen van occasions zijn de afgelopen jaren redelijk constant gebleven. Autoscout24 maakte een top 3 van de meeste populaire Toyota occasions van dit moment. En we kunnen vast verklappen dat daar zeker een verrassing bij zit.

Toyota Aygo - www.hartvoorautos.nl

1. Toyota Aygo
Niet echt een verrassing, want de Aygo scoort al een tijd goed als nieuw verkochte auto. Gezien de langzaam afnemende verkoopaantallen, lijkt het er wel op dat de Aygo to is aan een opvolger. Sinds de introductie in 2005, zijn 2009 en 2010 de beste jaren geweest voor de Aygo. De facelift in 2012 heeft nog wel gezorgd dat de verkoop licht toenam in 2013, maar het verschil is niet heel groot. De Toyota Aygo rijders lijken na 8 jaar toe te zijn aan een opvolger en die komt in 2014. De nieuwe Aygo wordt net als de huidige versie weer geproduceerd in de Toyota fabriek in Tsjechië.

Toyota Landcruiser - www.hartvoorautos.nl

2. Toyota Landcruiser
Dé verrassing in deze lijst: de Toyota Landcruiser. De Toyota Landcruiser is door zijn formaat en bijhorende kosten als nieuwe auto nog niet heel populair in Nederland. Met de toenemende regelgeving voor SUV’s en andere benzineslurpers, lijkt de populariteit van de Landcruiser ook niet echt toe te gaan nemen. Het afgelopen jaar werden er 2761 nieuwe verkocht. Maar als occasion is hij met 13% aandeel toch behoorlijk populair. Niet vergelijkbaar met landen in het Midden-Oosten waar de Toyota Landcruiser ontzettend populair is. De Toyota Landcruiser is een betrouwbare en bestendige auto die al sinds de jaren ’50 op de markt is. Juist die betrouwbaarheid en bestendigheid dragen er aan bij dat de Landcruiser een van de meest verkochte terreinwagens is.

Toyota Yaris - www.hartvoorautos.nl

3. Toyota Yaris
De Yaris is inmiddels een gevestigde naam in de Toyota productlijn. Sinds de invoering van het model in 1999 als opvolger van de Starlet gaat het goed met deze auto. De nieuwe Yaris verkoopt zeer goed, dit heeft de Yaris onder andere te danken aan zijn populariteit bij de ouderen en de hybride versie die er sinds 2012 is. Volgens onderzoek van de ANWB is de Yaris de afgelopen jaren steeds de populairste auto bij ouderen, dit komt volgens de ANWB door de prijs kwaliteit verhouding. Misschien is dit ook wel de reden dat de kleine compact Yaris het als occasion erg goed doet. Mensen kiezen in deze economisch minder tijd toch liever voor een betrouwbare, veilige en het liefst zuinige auto. Dan zit je met de Toyota Yaris helemaal goed.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.