De Polo WRX: Je favoriete 570pk crossbaancrosser

De Polo WRX: Je favoriete 570pk crossbaancrosser

Volkswagen Polo R WRX

Als een bezetene over een circuit raggen met 4 anderen waarbij asfalt en onverhard elkaar afwisselen. It goes by the name of ‘rallycross’. En dat gaat hard, heel hard. 

Een beetje Tanner Fousten, Ken Blocken of Johan Kristofferssonnen (zeg die laatste naam eens zonder te struikelen) is een bezigheid waarvoor je serieuze ballen moet hebben. En laat me je uitleggen waarom aan de hand van de nieuwe Polo uit de  WRX-serie.

Volkswagen heeft dit seizoen de taak de titel van vorig jaar te prolongeren. En dat gaan ze doen met een Polo R met een 2 liter 4 cilinder in lijn motor. Wederom met Johan Kristoffersson achter het stuur. Maar als er een kampioen ‘motor kietelen’ gekozen moet worden, gaat de prijs naar de engineers van dit stukje gekkenwerk op wielen. De 2 liter motor pompt er mede door een exorbitante turbo een vermogen uit van 570 pk. Tel daar vierwielaandrijving bij op en een sequentiele zesbak en je tikt jezelf binnen no-time van 0 naar bewusteloos. Ja, bewusteloos, want je bonjourt binnen 1,9 seconden naar de 100, als je durft. De nieuwe spoiler achterop de auto draagt bij aan  het genereren van nog meer downforce en als we daar naar kijken, geloven we dat meteen!

Ook de uitlaat is aangepast, iedereen die een beetje weet heeft van rallycross, weet dat die Dinky Toys een herrie van jewelste maken. Dus we zijn benieuwd wat voor kabaal deze uitvergrote Hot Wheels ten gehore gaan brengen dit seizoen. Wie nu denkt ‘WIL IK HEBBEN!’, besef wel dat er geen kenteken op deze pocket rocket zit.

Dus nee, wedstrijdjes doen met de grootste supercars ter aarde zit er niet in, of je moet het op een circuit doen. Want een APK op dit apparaat krijgen lijkt ons een hele opgave: richtingaanwijzers fixen (ze gebruiken is een tweede) en de uitlaat mag maar een bepaald aantal decibellen produceren. En zelfs een regelbare klep kan je niet redden in dit geval zijn we bang. Maar, zeg nooit ‘nooit’, want zelfs een Aston Martin Vulcan kan op gele platen worden gezet!

Desalniettemin, vanaf 14 april start het FIA WRC in Barcelona, dus wil je Sebastian Loeb, Mattias Ekstrom, Ken Block, Tanner Foust en alle anderen door de rommel zien raggen alsof hun leven er van afhangt? Dan weten jullie welke datum jullie in je agenda moeten zetten!

Volkswagen Polo R WRX

Volkswagen Polo R WRX

Volkswagen Polo R WRX

Volkswagen Polo R WRX

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.