De politie gaat luisteren of er een Audi RS6 langsrijdt

De politie gaat luisteren of er een Audi RS6 langsrijdt

Audi RS6 Avant Performance Nogaro Edition

De politie gaat binnenkort beginnen met het testen van geluidsdetectie tegen ram- en plofkrakers. De apparatuur zal worden ingesteld op het herkennen van bepaalde auto’s die deze criminelen vaak gebruiken. Kortom: rijd je met een Audi RS6 langs zo’n detectiepunt, dan heb je kans dat je in de gaten gehouden wordt.

Uiteraard zal de politie je niet zomaar volgen omdat je langs zo’n punt bent gereden. Deze aanwijzing dat er misschien wel een ram- of plofkraker onderweg is wordt gecombineerd met andere data. De test komt voort uit andere experimenten om criminelen sneller op te sporen. Het is ook niet zo dat automobilisten zomaar door de computer als verdacht kunnen worden gezien, zegt projectleider Elle de Jonge. “Voor je aan een profiel voldoet, moet er echt wel wat aan de hand zijn.”

“Er wordt gewerkt met een puntensysteem”, vertelt projectleider Elle de Jonge van de politie. “Komt een auto uit de richting Duitsland? Tien punten. Roemeens kenteken? Tien punten. Rijdt hij naar de outlet? Tien punten. Zitten er vier mensen in? Tien punten. Bij een bepaalde score vinden we dat er genoeg reden is om de auto te controleren en sturen we er iemand op af.”

Bron: NOS

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.