De plug-in hybride Porsche 911: Hij komt er toch echt

De plug-in hybride Porsche 911: Hij komt er toch echt

Porsche Carrera Plug-In Hybrid

En voor degene die denken ‘NEE! Geen elektrische Porsche 911’: Het wordt de krachtigste 911 ooit gebouwd. 

Zo, nu hebben we je aandacht. Oliver Blume, Porsche-eindbaas heeft de bekentenis gedaan tijdens de Autosalon van Genève. ‘700 pk behoort tot de mogelijkheden’ was zijn afsluiting. ‘Maar de GT2 RS heeft dat nu al!’ horen we jullie denken, ook waar!  Maar de aandrijving en beleving zullen volledig anders zijn.

De 6 cilinder turbo-motor zal gekoppeld worden aan een elektromotor met een vermogen van minimaal 136 pk. Deze laatste is ook te vinden in de Panamera E-Hybrid. Maar de 911-PHEV krijgt een ‘speciale knop voor een elektrische stomp’. Neem deze zin alsjeblieft niet letterlijk, want na ‘dieselgate’ is ‘tasergate’ geen goed idee.

De nieuwe 911 wordt geleverd vanaf begin volgend jaar, maar verwacht de Porsche met hulpmotor niet te snel daarna. De Carrera met codenaam ‘992’ wordt onthuld op de Parijs Motor Show oktober dit jaar en de nieuwe Carrera mag even rustig landen. Lees: een paar jaar. De gedeeltelijk-geruisloze Carrera zal ook met handbak te bestellen zijn, kun je daar de komende jaren al over dromen. Mocht je nou echt hybride-geil zijn en een nieuwe Porsche willen kopen, dan kun je tot de Carrera er is, jezelf vermaken met de Mission E Cross Turismo. Hoef je jezelf in ieder geval geen zorgen te maken over drempels. Gewoon vol gas geruisloos door de binnenstad tuuteren.

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.