De perfecte daily-driver: Porsche GT3 RS?

De perfecte daily-driver: Porsche GT3 RS?

Porsche GT3 RS

Als grootste minpunt van het bezitten van een supercar wordt vaak de praktische bruikbaarheid van de auto genoemd, maar de eigenaar van deze Porsche GT3 RS bewijst dat je een Porsche GT3 RS prima kunt ‘daily-en’.

De bezitters van dergelijke auto’s zijn vaak ondernemende mensen, in letterlijke en figuurlijke zin en deze mensen maken dus graag tijd om hun lichaam een uurtje af te beulen. Hetzij in de sportschool, hetzij op de mountainbike in het bos of op de wielrenfiets op het asfalt.

Maar ja, dan heb je Ferrari 430 Scuderia, Mercedes AMG GT-R of Porsche GT3 RS mee naar de zaak en je gaat niet eerst naar huis rijden om je ML63 AMG of je Porsche Panamera Turbo uit de garage te halen. Dus er moet een oplossing zijn en deze eindbaas heeft gewoon een paar zuignappen van de GoPro van een van zijn kinderen gejat en op het dak van zijn 500 pk sterke strijkijzer geplakt, wielrenfiets gedemonteerd en op het dak gezet en hij is ‘ready to go!’.

De zuignappen komen natuurlijk niet van GoPro, maar zijn een optie van Porsche zelf en dat laat zien dat Porsche ook meedenkt in het praktisch-gebruiken-van-je-911’er. Immers, de GT3 RS kan binnen 3,3 seconden naar de 100 schieten, dus het zijn een stel sterke zuignapjes! Het voorwiel zit nu gelocked op de achteras van de fiets, maar wij zouden voor alle veiligheid het voorwiel achterin leggen: achter de stoelen of tegen de rolkooi achter je. Het maakt niet uit, het werkt allemaal. En heb je dan je wielrenrondje gedaan, dan kun je daarna gewoon naar de afhaalchinees en je volledige Mihoen Shanghai B uitstallen op je spoiler!

Inderdaad, na het lezen van dit verhaal ben je overtuigd: Porsche heeft echt een van de meest perfecte daily drivers ooit afgeleverd met de GT3 RS!

Porsche GT3 RS

Porsche GT3 RS

Porsche GT3 RS

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.