Nieuws

De Paus verkoopt zijn Lamborghini Huracán voor €715.000,-

November 2017 schreven we dat de Paus een Lamborghini Huracán cadeau had gekregen, een cadeau van de VW-groep om de one-off Lamborghini te veilen voor het goede doel. Afgelopen weekend ging de Lamborghini onder de hamer in Monte Carlo en ging ‘ie weg voor maar liefst €715.000,-.

Even ter vergelijking; in Nederland kost een ‘gewone’ Lamborghini Huracán je €244.341,-. In samenwerking met Lamborghini is gekozen om het bedrag van €715.000,- euro te spreiden over vier goede doelen, met 70% van het bedrag dat wordt toegewezen aan de Iraakse plaats die Nineveh wordt genoemd. Dat is een van de vele steden die worden aangevallen en belegerd door terroristische organisatie IS. De resterende 30 procent wordt verdeeld tussen Amici per il Centrafica Onlus, Groupe International Chirurgiens Amis de la Main en de Pope John XXIII Community Association.

Op maat gemaakt door de Ad Personam afdeling van Lamborghini, wordt de achterwielaangedreven Lamborghini Huracán met de handtekening van de Paus afgewerkt in Bianco Monocerus en Giallo Tiberino. De kleurencombo is een knipoog naar de vlag van Vaticaanstad.

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.

1 Comments

  • […] Wij zijn ook in het Lamborgini museum geweest in Bologna, er stonden super veel mooie auto’s! Naast de fabriek van Lamborgini in Italië is ook het museum te vinden aan de Via Modena in Sant’Agata Bolognese. Dit museum is in 2011 geopend. In dit museum staan een aantal van de meest kostbare Lamborghini‘s, waaronder de legendariche Miura, de Diablo, de Jalpa, de Countach en de Reventon. Naast de productiemodellen zijn er ook vaak diverse prototypes te vinden in het museum. Wij zagen ook een hele bijzondere witte lamborgini, waar de paus zijn handtekening op had gezet. Die auto werd later verkocht voor maar liefst €715.000! (https://www.hartvoorautos.nl/de-paus-verkoopt-zijn-lamborghini-huracan-voor-e715-000/). […]

Comments are closed.