De Paus verkoopt zijn Lamborghini Huracán voor €715.000,-

De Paus verkoopt zijn Lamborghini Huracán voor €715.000,-

November 2017 schreven we dat de Paus een Lamborghini Huracán cadeau had gekregen, een cadeau van de VW-groep om de one-off Lamborghini te veilen voor het goede doel. Afgelopen weekend ging de Lamborghini onder de hamer in Monte Carlo en ging ‘ie weg voor maar liefst €715.000,-.

Even ter vergelijking; in Nederland kost een ‘gewone’ Lamborghini Huracán je €244.341,-. In samenwerking met Lamborghini is gekozen om het bedrag van €715.000,- euro te spreiden over vier goede doelen, met 70% van het bedrag dat wordt toegewezen aan de Iraakse plaats die Nineveh wordt genoemd. Dat is een van de vele steden die worden aangevallen en belegerd door terroristische organisatie IS. De resterende 30 procent wordt verdeeld tussen Amici per il Centrafica Onlus, Groupe International Chirurgiens Amis de la Main en de Pope John XXIII Community Association.

Op maat gemaakt door de Ad Personam afdeling van Lamborghini, wordt de achterwielaangedreven Lamborghini Huracán met de handtekening van de Paus afgewerkt in Bianco Monocerus en Giallo Tiberino. De kleurencombo is een knipoog naar de vlag van Vaticaanstad.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.