De one-off Ferrari SP3JC is een dakloze F12tdf?

De one-off Ferrari SP3JC is een dakloze F12tdf?

Met behulp van het onderstel en chassis van de Ferrari F12tdf als uitgangspunt, heeft Ferrari deze prachtige machine met open dak gecreëerd. Zie hier de one-off Ferrari SP3JC!

Hoewel het grootste deel van de autowereld gefocust is op de auto’s die hun debuut beleven op de Los Angeles Auto Show, richten we ons nu op Maranello, Italië, waar Ferrari de unieke SP3JC onthult. Met behulp van het chassis en de aandrijflijn van de Ferrari F12tdf, heeft een klant het stylingcentrum van het steigerende paard in dienst genomen om deze kijk op een GT Roadster te creëren. De vakmannen werkte er meer dan twee jaar om het gewenste design van de klant tot leven te wekken in de vorm van een echte auto.

De SP3JC behoudt met de lange neus en de korte achterzijde, dezelfde verhoudingen als de F12tdf, maar het ontwerpteam bracht veel aanpassingen aan in de panelen. Het voorpaneel lijkt nu te glimlachen en bepaalde hoeken zijn ietwat scherper ingezet. Twee transparante panelen zorgen er bovendien voor dat de motor zichtbaar is en dat de bestuurder deze zelfs door de voorruit kan zien. Wat betreft vermogen is er niks bekend gemaakt, maar ga er vanuit dat we kijken naar een atmosferische V12. In de Ferrari F12tdf levert dit blok 780 pk en 705 Nm koppel.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.