De Nissan GT-R Nismo is nu nog agressiever

De Nissan GT-R Nismo is nu nog agressiever

De huidige GT-R gaat alweer een tijdje mee, en Nissan is er nog niet klaar mee. De GT-R Nismo heeft wat aanpassingen ondergaan en is nog extremer geworden.

Alhoewel er onder de motorkap wat aangepakt is, is de hoeveelheid paardjes niet veranderd. Wel reageert de motor sneller wanneer je het gaspedaal intrapt. Dit komt door de nieuwe turbo’s die uit de GT3-versie afkomstig zijn. Dat het vermogen niet is gestegen, is op zich niet heel erg, de GT-R Nismo beschikt namelijk over 600 PK, en dat vermogen vertaald de Nissan heel goed naar prestaties.

Ook zijn vrijwel alle carrosseriepanelen nu van carbon, waardoor de auto een stuk lichter is geworden. Daarnaast zijn verschillende onderdelen vervangen voor lichtere varianten. In de wielkasten zijn gaten gemaakt zodat de motor de warme lucht beter kwijt kan en de remmen zijn vervangen door grotere exemplaren.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.