De nieuwe Volvo V60. En nee, je kijkt nu niet naar de V90!

De nieuwe Volvo V60. En nee, je kijkt nu niet naar de V90!

Volvo V60 2018

Volvo staat synoniem voor degelijkheid, veiligheid en dat alles verpakt in een bescheiden exterieur. De volledige range van de Zweden kreeg een update mee en nu is daar dan de nieuwe V60.

De XC90, de XC40 en de V90 werden eerder al up to date gebracht en nu is daar de V60. En wanneer je denkt ‘Ik zit hier toch gewoon naar een V90 te kijken?’ dan snappen we dat. Het is echt geen V90, maar ze delen wel het SPA-platform.

En veiligheid, daar weten ze wel raad mee, die Zweden. De nieuwe V60 is 56mm langer dan de vorige V70 en dan heb je echt wel al die systemen nodig. Het systeem dat ervoor zorgt dat je Zweedse Heilige Koe op tijd stil staat voor overstekende kinderen 0f de rollator die voorbij komt zonder oma erbij, kennen we al, maar er is meer! ‘Curve Speed Adaption’: Een vorm van adaptieve cruise control die ervoor zorgt dat je met een comfortabele snelheid een bocht om gaat, terwijl je auto op de cruise control staat. Sterren scoren op de NCAP zal de V60 wel weer als de beste doen.

En niet alleen het exterieur is bescheiden, ook het interieur kan bescheiden samengesteld worden. Of moet ik zeggen stoffig? Want je kunt ook een motiefje aankruisen op de optielijst die doet denken aan de oude Volvo 240’s en je opa en oma zullen daar vast warme herinneringen aan hebben. Maar wij kunnen geen weldenkende zakenman of gepensioneerde zakenman opnoemen die bewust zo’n oubollig printje op zijn relaxfauteuils wil hebben. Desalniettemin, standaard is voortaan Climate Control en een 9 inch Sensus Connect touchscreen. En nog een fijn detail, een elektrisch bedienbare achterklep, de vorige V60 had hem niet, chapeau!

Hoe duur is zo’n Ikea-taxi dan? De vanafprijs is €43.995,- en dan krijg je een kale T5 of D3 mee. Heb je meer geld te besteden, dan kun je richting een T6 of D4 gaan denken. Maar wil je echt het knäckebröd door je achterbak laten donderen, dan zouden wij de, minimaal €58.995,- kostende T8 kiezen met 390 pk onder je ‘högertass’. Je rechtervoet, voor degene die geen woord Zweeds spreken. Over knäckebröd gesproken, je kunt er veel meer van kwijt in de nieuwe V60. De bagageruimte is gegroeid van 430 naar 529 liter!

Volvo V60 2018

Volvo V60 2018

Volvo V60 2018

Volvo V60 2018

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.