De nieuwe Volkswagen Jetta komt NIET naar Nederland

De nieuwe Volkswagen Jetta komt NIET naar Nederland

2018 Volkswagen Jetta

En het wordt nog erger, in heel Europa wordt de nieuwe Jetta niet geleverd. Op zijn zachtst gezegd apart, want de Jetta is toch een regelmatige geziene gebruiker van het Nederlandse wegennetwerk. 

De zevende generatie Golf-sedan is net geïntroduceerd, maar deze zal zijn weg niet gaan vinden naar de Nederlandse dealers. Niet eens naar welke dealer dan ook in Europa. De nieuwe Jetta zal hoofdzakelijk geleverd worden in Noord-Amerika en China. Dat is gek, maar daarnaast ook heel erg jammer.

De auto wordt geproduceerd in Mexico, waar die dit kwartaal ook nog debuteert. Vanaf het tweede kwartaal is de nieuwe Volkswagen ook te vinden bij dealers in de Verenigde Staten en daarna zal de Volkswagen Sagitar, zoals die in China gaat heten, op de Chinese markt verschijnen.

De baby-Arteon gaat gebruik maken van de MQB-architectuur. Klinkt fancy en nieuw, is het allerminst. Het betekent namelijk dat componenten worden gedeeld met andere auto’s van Volkswagen, zoals we al wel gewend zijn van de Duitse autobouwer. De Golf, Passat, Arteon en Tiguan delen al componenten met elkaar en de nieuwe Jetta wordt aan dit rijtje toegevoegd. Resultaat: lagere kosten en de introductie van nieuwe systemen zoals bijvoorbeeld de dodehoekassistent, achteruitrijcamera en lane assist.

De motorisatie verandert tot nog toe niet, de welbekende 1,4 TSI met 150 pk is nog steeds aanwezig met een handbak of achttrapsautomaat. Maar dit alles blijft voor ons Europeanen een droom. Wij blijven rustig hoop houden op de dag dat Volkswagen besluit de nieuwe Jetta toch in Europa te introduceren en dat er net als bij de Arteon, een Jetta komt die ook met een dikke V6 geleverd gaat worden!

2018 Volkswagen Jetta

2018 Volkswagen Jetta

2018 Volkswagen Jetta

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.