De nieuwe Volkswagen Golf TCR vreet het circuit!

De nieuwe Volkswagen Golf TCR vreet het circuit!

Volkswagen Golf TCR

Jammer genoeg niet voor je lokale ringweg! Wél voor ‘de Ring’.

Eigenlijk komt het niet als een verrassing, als je twee keer goed kijkt naar het ontwerp van deze Golf TCR. Toch geeft niet alleen het design van de wagen weg wat ‘ie precies wel en niet mag, want uit de naam kun je ook een hoop halen. De TCR-vermelding geeft namelijk aan dat de wagen in feite klaar is om deel te nemen aan de TCR International Series, een toerwagenkampioenschap dat enkele jaren geleden is opgezet door voormalig WTCC-baas Marcello Lotti. De openbare weg is echter off-limits, want de wagen is enkel voor het circuit gehomologeerd.

Een nieuw jaar, een nieuwe auto en dus ook een nieuwe kans om indruk te maken. Dit laatste doet de Golf zeker, want ondanks de misschien niet-zo-intimiderende 0-100 km/u sprinttijd van ongeveer 5 seconden, moet je je niet vergissen in deze brute hottest(?) hatch. Met dank aan het zeer sportieve jasje dat deze Golf draagt, kun je elke centimeter van het asfalt comfortabel en vol vetrouwen aanvallen en ontdekken. Toch is het niet alleen het ontwerp dat je competitief houdt, want om echt te imponeren moet je natuurlijk wel een beetje vermogen met je meedragen. Die 5 seconden die je erover doet om de 100 km/u te bereiken, maskeren eigenlijk het feit dat het een vrij vlot karretje is. De Golf huist namelijk een 2-liter viercilinder die op zijn beurt weer verbonden zit aan een scherpere, sequentiële zesbak. Oh, en met flippers aan het stuur! Klinkt het nog altijd niet spannend? Wat nou als ik zeg dat ze er gewoon 350 pk uit wisten te peuteren? Precies, dat dacht ik al.

Feestvieren kan al vanaf zo’n €90.000. Het goede nieuws? F*ck belastingen! Omdat de wagen alleen voor het circuit is bedoeld, hoef je met de overheid verder niet veel rekening te houden. Scheelt je toch al gauw een paar zakken met geld!

Volkswagen Golf TCR

Volkswagen Golf TCR

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.