De nieuwe Toyota Supra wordt allerminst goedkoop!

De nieuwe Toyota Supra wordt allerminst goedkoop!

Toyota Supra

Dat de nieuwe Supra een adembenemend mooie auto gaat worden, daar zijn we in de tussentijd wel van doordrongen, maar de prijs blijft nog een raadsel…

De autosalon van Geneve was een feest met de onthulling van de Toyota GR Racing Supra Concept, maar in oktober zullen we de volledig productieklare Toyota Supra te zien krijgen, op de Paris Auto Show. In de tussentijd blijven er langzaamaan details binnendruppelen over de nieuwe Supra.

Gerald Killmann, vice-president R&D, Research & Development, onthulde in een interview met onze Nederlandse collega’s van AutoRAI subtiel meer details over de reincarnatie van de Supra. De ontwikkeling van de auto vindt grotendeels plaats in Japan en er is een racewagen-variant van de Supra bevestigd! Maarja, met Gazoo Racing in de achterban was dat eigenlijk niets nieuws.

Killmann repte geen woord over welke BMW-motor er plaats zou nemen in het platform wat gedeeld wordt met de BMW Z4, maar wij hopen toch op de 450 pk sterke 6 cilinder van de Duitsers! Over de prijs is hij resoluut: de GT86 blijft de betaalbare sportauto, de Supra wordt het performancemodel. Oftewel, nog steeds geen duidelijkheid, maar wij staan er niet van te kijken als Toyota dadelijk een prijskaartje met 6 cijfers op de nieuwe Supra plakt. Voor nu nog maar even een overheerlijke gallery met de kneiterdikke GR Racing Supra Concept in de hoofdrol!

Toyota Supra

Toyota Supra

Toyota Supra

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.