De nieuwe Toyota Supra, met BMW zes-in-lijn!

De nieuwe Toyota Supra, met BMW zes-in-lijn!

2019 Toyota Supra

Eerder dit jaar zwijmelde we al weg bij het zien van de eerste beelden van de nieuwe Toyota Supra. Nu is in Genève het doek gehaald van de nieuwe Toyota Supra!

We maken wel meteen een kanttekening: de auto is een ‘Racing Concept’ en dat is te zien, de auto lijkt rechtstreeks te zijn weggereden uit de nieuwste editie van Gran Turismo. De Supra die zijn banden ‘Fast & Furious‘-stijl mag oproken op de openbare weg, wordt pas volgend jaar januari onthuld op de NAIAS, de North American International Auto Show.

Iets minder brede wielkasten en een kleinere spoiler, doe alsof de splitter voorop en achterop er niet zijn en je hebt in grove lijnen de auto in gedachten die volgend jaar wordt gepresenteerd. De nieuwe Supra krijgt achterwielaandrijving en een zes-in-lijn motor inclusief turbo’s. En nu wordt meteen de samenwerking met BMW duidelijk. Maar waar vaker platformen gedeeld worden en de auto’s op elkaar lijken, wordt dat hier wel anders. De Toyota Supra zal zijn platform delen met BMW en de Z4, maar de Toyota wordt de sportauto van de twee en dat maken ze meteen duidelijk met de onthulling van deze concept. De GRMN-badges laten zien dan het menens is. ‘GAZOO – Racing Masters of the Nürburgring‘ is de benaming van de sportafdeling van Toyota. De BMW wordt wat zachter en wordt een dakloze auto.

Maar welke motor komt er dan in de Supra/Z4? Geen V8 uit een Lexus in ieder geval, nee, een zes-in-lijn van BMW is te vinden in het vooronder. Wij duimen voor een 3 liter twinturbo die we nu al kunnen vinden in de nieuwe M3, dat zou 450 pk betekenen. Mocht BMW er anders over denken, dan hebben ze bij deze nog een half jaar om bij zinnen te komen! De centerlock wielen mogen wel een standaard optie worden op de straatlegale Supra!

2019 Toyota Supra

2019 Toyota Supra

2019 Toyota Supra

2019 Toyota Supra

2019 Toyota Supra

 

 

 

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.