De nieuwe Supra komt er nu toch echt aan, en die is DIK!

De nieuwe Supra komt er nu toch echt aan, en die is DIK!

Toyota Supra 2018

Wanneer ik zeg ‘knaloranje Supra’ denk jij ‘Fast & Furious!’. Het is die auto die je meteen terug doet denken aan hoe de filmreeks al meer dan 10 jaar geleden deed beginnen. Maar na die eerste F&F is de Supra naar de achtergrond verdwenen.

Enkel in de ‘underground-scene’ heeft de Supra zijn Goden-status gehouden, maar de nieuwe Supra komt er aan! Die moet het grote publiek weer gaan bekoren en wij geloven er heilig in dat dat gaat lukken!

De Supra is het laatste jaar nog eens flink gefinetuned sinds de FT-1 Concept hierboven, de foto’s hieronder zijn het bewijs. Het lijnenspel van de auto met ‘You-own-me-a-10-second-car’-roots is op de neus nog een tandje drukker geworden, de voorbumper is er duidelijk eentje die zijn roots ontleent aan een hedendaagse Formule-1 auto. De kont heeft het lijnenspel van de Lexus LC en dat is ook niet heel gek, gezien het feit dat Toyota en Lexus in principe onder een directie dienen. De uitlaten zijn uit het kunststof gehaald en worden nu omringd door een diffusor die hopelijk uit carbon op wordt getrokken. Slimme zet Toyota, anders zouden er heel wat Supra’s terugkomen met de klacht dat de achterbumper weggesmolten is. De ducktail-spoiler blijft en dat maakt de iconische auto toch wel net dat beetje dikker!

Oke, cijfermateriaal! ‘Street is closed, pizzaboy!’ Was Paul Walker’s Supra af-fabriek met een 3 liter motor met turbo bedeeld, nu is dat niet anders. De 6-in-lijn krijgt 340pk mee en daarmee kun je jezelf en je sushi op de passagiersstoel binnen 3,8 seconden naar de 100 schieten. En de maandelijkse kosten voor een auto met supercar-cijfers hoeven niet super te zijn. De Toyota Supra weegt net geen 1.500 kilo. Dat betekent een maandelijkse wegenbelasting van een bedrag rond de €70,-. Een beetje BMW kost dat ook al. En daarnaast is er een foto van een Supra uitgevoerd in race-livery, dus de kans is aanwezig dat Toyota met de Supra de racerij in wil!

Volgende maand wordt er voor het eerst in 16 jaar wordt er weer een Supra aan het grote publiek gepresenteerd, de Autosalon van Genève is de place to be! Wie van jullie wil de Supra terugzien in de nieuwe Fast & Furious film die in 2019 uit komt!?

Toyota Supra 2018

Toyota Supra 2018

Toyota Supra 2018

Toyota Supra 2018

Toyota Supra 2018

Toyota Supra 2018

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.