Dit wordt de nieuwe Subaru WRX STI!

Dit wordt de nieuwe Subaru WRX STI!

Subaru WRX STI

Subaru bevestigt de komst van een nieuwe WRX STI, gebaseerd op de Viziv Performance Concept die onlangs debuteerde op het Autosalon van Tokio.

Laten we eerst eens kijken hoe dit concept eruitziet. Als je dacht dat het huidige model te veel op de Impreza lijkt, heb je helemaal gelijk. En Subaru weet dat maar al te goed, daarom zal de geheel nieuwe WRX STI meer verschillen van de Impreza wat betreft het exterieur. Ontwerper Mamoru Ishii had een gesprek met Autocar over waar de automaker naartoe koerst met de door rallyauto geïnspireerde vechtersbaas en bereidt zich volgens de leidinggevende voor op de styling van Viziv Performance Concept. “Such a car brings lots of expectation, from within the company and from our customers. What we know is that our customers’ lifestyles are changing and we have to respond to that.”

Met dit doel zal de komende WRX STI er snel uitzien, zelfs wanneer hij stilstaat. Het betreft helaas nog een concept, hoewel Ishii bevestigt dat hij graag wil zien welke design elementen het tot het productiemodel zullen redden. De luchtopening op de motorkap is in ieder geval zo goed als zeker!

Wat betreft de specificaties laat Ishii het volgende los: “Four-wheel-drive is critical to the power and performance levels our customers expect, but on the engine we have more freedom,”. Terwijl de autofabrikant zich voorbereidt op de introductie van een plug-in hybride aandrijflijn in 2018 en een volledig elektrische setup in 2021, is het niet te verwonderen dat elektrificatie een must is voor deze nieuwkomer.

De sceptici onder ons weten dat Subaru zijn beloftes voor concept-to-production voertuigontwerp zelden nakomt, maar houd in gedachten dat de automaker het zich niet kan veroorloven om nat te gaan met de WRX en WRX STI. Deze twee zijn immers Subaru’s crème de la crème, halo-voertuigen die dienen als maatstaf voor andere Subaru-modellen…

Subaru WRX STI

Subaru WRX STI

Subaru WRX STI

Subaru WRX STI

Subaru WRX STI

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.