De nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo

De nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo

In september 2019 werd de eerste volledige elektrische Porsche gepresenteerd, de Porsche Taycan. In Turbo en Turbo S uitvoering.

Inmiddels zijn we zo’n anderhalf jaar verder en is het moment daar. De Porsche Taycan Cross Turismo wordt vandaag onthuld. Een auto waar lang op gewacht is en waarvan de beelden van het prototype, Mission E Cross Turismo, veel goeds beloven.

Vandaag komen de wraps van de Taycan Cross Turismo, een nieuw Porsche-model dat 15-20 jaar geleden ondenkbaar leek.
De EV-allrounder zal naar verwachting een ruimere laadcapaciteit bieden in vergelijking met de huidige Taycan en extra hoofdruimte voor de achterpassagiers dankzij een nagenoeg platte daklijn.

De verhoogde rijhoogte stelt de Taycan Cross Turismo in staat om hobbelige wegen beter aan te pakken en we verwachten dat vierwielaandrijving standaard beschikbaar zal zijn voor de hele line up. Dat zou betekenen dat er geen RWD-variant met een enkele elektromotor zal komen.
De nieuwe Taycan Cross Turismo lijkt ideaal voor een garage voor één auto en combineert functionaliteit met prestaties. Dat zal vooral het geval zijn als Porsche de Turbo en Turbo S gaat aanbieden. Luchtvering wordt waarschijnlijk een standaard om de wagen een aanpasbare rijhoogte te geven.

Wat betreft de prestaties, deze zullen nagenoeg hetzelfde zijn als bij de huidige Taycan. Wij kijken in ieder geval ontzettend uit naar de verhoogde versie van de stijlvolle elektrische Porsche.

Thomas Heule