De nieuwe Polestar 3, een SUV!

De nieuwe Polestar 3, een SUV!

De eerste SUV van het merk Polestar is een feit! Dit nieuwe monster wordt eigenlijk pas in de herfst bekend gemaakt. Maar, het tipje van de sluier wordt opgelicht!

Foto: Polestar Product Range, 5 elektrische auto’s per 2024, met 3 nieuwe modellen die de Polestar 1 en 2 opvolgen (Link)

De naam zegt het al, Polestar “3”. Wie een beetje kan tellen, begrijpt dat deze auto als nummer 3 op de markt is gebracht. Na zijn voorgangers, de 1, en de 2. De makers van deze auto hebben aangekondigd dat er elk jaar een nieuwe variant van de auto op de markt komt. Nu dus de 3! Hierdoor hopen ze meer auto’s te gaan verkopen!

Met zijn dubbele motoren en de grote accu wordt verwacht dat deze deze auto meer dan 400PK gaat leveren. Nog sneller dan zijn voorganger, de Polestar 2. Met zijn grote accu durft de fabrikant te zeggen dat je een actieradius van ruim 600 kilometer haalt. Hierdoor spreekt Polestar over een elektrische performance SUV.

Foto: Een preview van de “gecamoufleerde” Polestar 3 (Link)

Daadwerkelijke uiterlijk

Met zijn uniek, en clean design is dit wederom een pareltje. Waar we voorheen alleen de “gecamoufleerde” foto’s hebben gezien, krijgen we nu een zicht op het echte uiterlijk van deze auto. En beter nog, dit nieuwe beestje wordt eind 2022 op de markt verwacht!

Foto: De eerste SUV van Polestar (Link)

Maar niet alleen op uiterlijk gebied heeft deze nieuwe bak een flinke upgrade gekregen. Ook intern. Met de moderne power en rekenkracht van Nvidia, en de LiDAR-sensoren van Luminar. Kan deze SUV, level 3 autonoom rijden. Dit houdt in dat de auto alles zelf kan op de snelweg!

Bart

Hele dagen te vinden op de weg in mijn oude vertrouwde BMW E46. Passie voor auto's, snowboarden en computers.