De nieuwe Nissan GT-R Nismo is een echte Special Edition!

De nieuwe Nissan GT-R Nismo is een echte Special Edition!

De Nissan GT-R is al jaren een succesnummer onder de autoliefhebbers. Nissan speelt graag in op de fans en brengt een Special Edition op de markt om de liefhebber te verwennen!

Terwijl we geduldig wachten op de productie van de nieuwe Z, krijgt de andere prestatieauto van Nissan de mildste updates. De GT-R R35 werd jaren geleden gelanceerd en krijgt nu een speciale editie die bestaat uit cosmetische upgrades om de supercar op te frissen die al sinds eind 2007 bestaat. Gebaseerd op het topmodel Nismo, is het hoogtepunt van de GT-R de Stealth Grey exterieur kleur.

De nieuwe carrosseriekleur is exclusief verkrijgbaar op het Nismo model en is niet op de motorkap aangebracht, aangezien de Special Edition een doorzichtige koolstofvezel motorkap heeft. Door de verf te verwijderen, is Nissan erin geslaagd om maar liefst 100 gram weg te smokkelen, terwijl de GT-R er en stuk stoerder uitziet.

Die 20 inch aluminium velgen met rode accenten, zijn exclusief voor deze versie beschikbaar en worden geleverd met het bijgewerkte logo van Nissan op de naafdoppen. Het is eigenlijk de eerste keer dat de supercar het herziene logo zal dragen. In de grill vindt je het welbekende GT-R logo dat daar al zolang zit als we ons kunnen herinneren.

De pittige GT-R Nismo behoudt de twin-turbo 3.8-liter V6-motor die 600 pk en 652 Newtonmeter koppel produceert. De GT-R heeft nog steeds de grootste remmen die ooit op een productieauto uit Japan zijn gemonteerd, met Brembo-remklauwen en koolstof-keramische rotoren van 410 mm op de vooras en 390 mm achteraan.

Mocht je de nieuwe GT-R willen bestellen, dan moet je helaas nog even wachten. De auto wordt naar verwachtingen in oktober dit jaar gelanceerd in Japan. Ook de prijzen zullen we voorlopig dus niet in het bezit krijgen.

Thomas Heule