De nieuwe Mercedes A-Klasse is er!

De nieuwe Mercedes A-Klasse is er!

Iets meer dan 20 jaar geleden zag de A-Klasse het levenslicht. In al die jaren heeft Mercedes veel meegemaakt met de auto, maar nu staat er toch echt een volwassen auto voor je neus!

Had de allereerste Mercedes A-Klasse de eigenschap om heel gemakkelijk op zijn kant te gaan, door de jaren heen is de auto sterk verbeterd en dat is te zien. Hadden de autobouwers met de vorige generatie A-Klasse al een dijk van een auto neergezet, de nieuwe A is er eentje die zijn gelijken niet kent.

Na 20 jaar is de mini-Mercedes, die nu niet meer zo mini is, op een volledig nieuw platform gebouwd. De motoren kunnen je keuzestress geven. Wil je een benzine motor, dan kun je een inhoud kiezen van 1,2 liter tot een 2 liter motor en er zullen ook dieselmotoren aangeboden worden. Maar de ‘holy grail’ blijft natuurlijk de AMG, die komen er zelfs twee bij de nieuwe A-Klasse: de A35 en de A45 AMG. Over specifieke vermogens kregen we gisteravond niets los, maar dik wordt ie zeker!

Een ding kunnen we wel vertellen , het o zo grote touchscreen op het middenconsole wordt een standaard-feature, een standaard-feature! Dus in iedere A-klasse die van de band rolt, zit een mini-bioscoop ingebouwd. We kunnen met zekerheid stellen dat de nieuwe A-klasse dat stoffige karakter van vroeger volledig van zich af heeft geschud. En wij hebben foto’s van de officiële presentatie in Amsterdam om het te bewijzen!

Dankzij Carparazzi-lid Timothy Demmers‎ hebben we ook direct al live foto’s:

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.