De nieuwe kentekens, 3 letters, 2 cijfers en een letter

De nieuwe kentekens, 3 letters, 2 cijfers en een letter

In Nederland is inmiddels een nieuwe reeks kentekens in het leven geroepen. De nieuwe kentekens bestaan namelijk uit 3 letters, 2 cijfers en een letter. Rijksdienst heeft gisteren de nieuwe kentekencombinatie gepresenteerd en de eerste nummerplaat uitgegeven.

Nieuwe auto KNRM
www.knrm.nl

De KNRM heeft de eer

De eerste kentekenplaat met de nieuwe cijfer combinatie ging naar de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). De auto waar deze kentekenplaat opkomt is een elektrische Volvo EX30 en de kentekenplaat heeft de volgende combinatie: GBB-01-B. Deze auto wordt daarmee beschikbaar gesteld aan de KNRM wat een vrijwilligers organisatie is.

KNRM heeft de eer
bron: www.knrm.nl

Grappige kentekenplaat verleden tijd

Om te voorkomen dat er op de kentekenplaten gekke namen komen te staan gebruiken ze geen klinkers. Je kent het vast wel, dan rij je ergens en zie je een gek woord of zelfs een scheldwoord op een kentekenplaat. Wij kunnen daar altijd wel erg om lachen! Maar dit is door het verwijderen van de klinkers helaas verleden tijd, want zonder klinkers is dit onmogelijk.

grappige kentekenplaat
bron: www.yahoo.nl

Geen afkortingen

Naast het voorkomen van woorden worden ook afkorten vermeden. Waaronder afkortingen voor scheldwoorden en zelfs afkortingen voor politieke partijen, zoals PVV, SGP, VVD, FVD en BBB. Wij verbazen ons dat ze zelfs hier over na denken, maar om gedoe te voorkomen wordt dit vermeden. Deze combinatie van de letter- cijfercombinatie op de kentekenplaten is de elfde vorm in Nederland.


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.