De nieuwe hypercar van de McLaren Twins

De nieuwe hypercar van de McLaren Twins
bron: instagram.com/mclarentwins

Wanneer je aan McLaren denkt, dan denk je aan de McLaren Twins. De McLaren Twins zijn hardwerkende ondernemers welke door enorm hard te werken, de mooiste supercars bezitten. Met hun mooie voorraad aan auto’s zijn zij aanwezig op de International Amsterdam Motorshow waar zij wel een hele speciale onthulling hebben gedaan. Ze hebben namelijk een nieuwe toevoeging aan de huidige, al mega dikke line-up, dit is de nieuwe auto van de McLaren Twins:

De huidige collectie

Op dit moment beschikken de McLaren Twins, beter genoemd Herman en Ineke met hun twee dochters Mandy en Melissa, over 4 McLarens. Ze hebben op dit moment de McLaren Senna, McLaren 650 Spyder en ze hebben niet een, maar twee McLaren 600LT Spyder. Dat ze dol zijn op McLaren dat weten we inmiddels, toch hebben ze naast de McLarens ook een Ferrari SF90. Deze past dan weer niet helemaal thuis in dit rijtje. De nieuwe aanwinst past wel in dit rijtje en steekt absoluut met kop en schouders boven de andere McLarens uit.

McLaren twins mclarens
bron: instagram.com/mclarentwins | fotograaf: julescapdeville

De aller dikste aanwinst

Tijdens de International Amsterdam Motorshow hebben de McLaren Twins de rode knop ingedrukt waarbij ze hun nieuwe parel hebben onthuld. Ze hebben namelijk een waanzinnige McLaren aan hun collectie toegevoegd en niet zomaar een auto. Namelijk de McLaren Senna GTR, er zijn slechts 75 van deze hypercars gemaakt waarvan een paar gecovered zijn naar een straat legale variant. Deze auto kost meer dan 2 miljoen en produceert 200 kg downforce meer dan de normale Senna (welke zij dus ook hebben). Deze Senna GTR beschikt over 814 pk in vergelijking met de 800 pk in de standaard Senna.

Verder zijn er nog wat aspecten aangepast. De vering is minder stijf gemaakt zodat de auto comfortabeler rijdt en er is een deel van de front splitter weggehaald omdat de auto anders niet over de weg kon. Ook om die reden is de auto verhoogd, helemaal in Nederland is dit wel handig. Omdat deze auto origineel gebouwd is om (hard) te rijden op een circuit is deze lucht/rijwind gekoeld. Omdat de auto ook gewoon stil moet kunnen staan, stel je komt in een file, is er andere koeling in de auto gezet anders wordt deze te heet. Wanneer je deze hypercar dus op de weg ziet verschijnen, is de kans groot dat de McLaren Twins er in zitten!

Supercar Madness op TT Assen

Wij zijn enorm fan van de nieuwe hypercar van de McLaren Twins en kunnen niet wachten om deze auto op de weg tegen te komen. Kan jij nu geen genoeg krijgen van al die toffe supercars? Kom dan op 19 mei naar het TT circuit Assen waar Auto Madness zal plaatsvinden. Hierbij kan je de dikste auto’s bekijken en wanneer je het leuk vindt, uiteraard ook foto’s en video’s maken voor in je verzameling.


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.