De nieuwe Golf 8 mag buitenspelen op de Nurburgring

De nieuwe Golf 8 mag buitenspelen op de Nurburgring

Golf 8

Een auto wordt uitvoerig getest voordat deze daadwerkelijk in productie gaat. En de Nurburgring is een plek waar vaak van deze tests uitgevoerd worden. Dit weekend mocht de nieuwe Golf 8 even buitenspelen.

En hetgeen Volkswagen meebracht, was samen te vatten onder de noemer ‘vernieuwing’. Al spiekend naar het onderstel blijkt de Golf langer en breder te zijn dan de huidige generatie, vanwege het MQB-platform waarop deze Golf gebouwd gaat worden. Eerder hadden we het ook al over het MQB-platform waarbij Volkswagen onderdelen uitwisselt tussen hun modellen. Een langere wielbasis betekent dus meer ruimte voor de bezetters van de achterbank en meer kofferbakruimte. Serieuze verbeteringen dus!

Maar het interieur, daar worden we pas echt verwend: een digitaal dashboard wordt een aanvinkbare optie op de optielijst, een nieuwe PDK-versnellingspook, om over de (deels) autonome van de 8e generatie Golf nog maar te zwijgen. En voor de groene rijder, de GTE-Golf zit wederom in de leiding. Wij wachten in ieder geval vol smart op de Golf GTI en R!

Over wachten gesproken, het is wachten tot juni 2019, dan gaan de eerste Golfjes 8 van de lijn rollen in Wolfsburg!

Bron: AutoEvolution.com

Golf 8

Golf 8

Golf 8

Golf 8

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.