De nieuwe Golf 8 komt in juni 2019!

De nieuwe Golf 8 komt in juni 2019!

2018 Volkswagen Golf 8

De huidige Golf 7 gaat alweer vijf jaar mee, tijd voor vernieuwing dus! En die vernieuwing gaat binnen 75 weken in productie. 

Laatst vertelden we jullie over de geschiedenis van de Volkswagen Golf en met de nieuwe Golf 8 gaat Volkswagen weer geschiedenis schrijven.  Autonoom rijden wordt naar een nieuwe niveau gebracht. Het krijgt meer techniek en software mee dan ooit tevoren. De cockpit zal volledig digitaal zijn en dit zal de nieuwe norm zijn wat betreft ‘connected’ rijden en veiligheid. De Golf is niet alleen de best verkochte Volkswagen ooit, maar ook een trendsetter in autoland en dat kunstje gaan ze met de nieuwe Golf 8 weer flikken. Het uiterlijk zal wat conservatiever worden, de nadruk ligt echt op het interieur.

De Golf heeft op hybride-gebied wel een primeur. De Audi A8 heeft een 48-volt hybride-systeem en dat wordt nu ook in de Golf gebouwd. Wat dat betekent? De motor kan volledig uitgeschakeld wanneer je op de cruise-control rijdt. De gehele auto-industrie richt zijn ogen nu op volledig elektrisch rijden, maar de directie van Volkswagen is ervan overtuigd dat de traditionele Golf de basis blijft van het concern. Mooi, zal dat dan een nog dikkere R opleveren?

De motor-range gaat van een 1.0 liter 3 cilinder motor met 95 en 116 tot een 2.0 liter met 197 pk. De dieselmotoren komen enkel in 2 liter-versie variërend van 122 tot 224 pk. Uiteraard komen de sportievere versies ook weer terug, maar daarover later meer. En nu komt een van de mooiste dingen, de vanafprijs zakt een beetje. Nu kun je al een nieuwe Golf 8 kopen vanaf €18.000,-!

Wil je de presentatie van het nieuwe verkoopkanon meemaken? Kom dan in september 2019 naar de IAA in Frankfurt!

2018 Volkswagen Golf 8

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.