De nieuwe concurrent voor RS, M en AMG: De Infiniti Q60 S!

De nieuwe concurrent voor RS, M en AMG: De Infiniti Q60 S!

Infinity Q60

Supercars heb je in alle soorten en maten, maar vraag je aan een willekeurige voorbijganger naar de eerste supercar die in hun gedachten opkomt, dan draagt deze vaak een RS-, M- of AMG-badge. Nagenoeg niemand zal een Infiniti noemen.

Een enkele in Nederland gestationeerde militair daargelaten. Infiniti doet het aan de andere kant van de grote zee niet verkeerd, maar hier in Nederland krijgt het merk maar mondjesmaat voet aan de grond. Zeg nu zelf, hoeveel Infiniti’s heb jij dit jaar al gezien? Precies. Maar Infiniti is een doorzetter en dat kunnen wij wel waarderen!

Vorig jaar heeft Infiniti het project ‘Q60 Project Black S Concept’ aan de wereld getoond, een straatlegale auto met hybride F1-techniek geïmplementeerd. Dat was enkel een concept, maar nu gaan de geruchten dat er een productierijpe Project Black S klaar staat om de strijd aan te gaan met de Audi RS5, de BMW M4 en de Mercedes C63 AMG!

En de cijfers van de Q60 S liegen er niet om: Een twinturbo V6 met een ERS-systeem en ongeveer 500 pk onder je rechtervoet. Het ERS-systeem is een afkorting voor ‘Energy Recovery System’ wat kinetische energie opslaat om nog meer vermogen te genereren. De krachtigste Q60 herbergt 400 pk, dus de Project Black S wordt echt een serieuze auto, plus het is de eerste betaalbare auto met Formule 1-technologie! Als de auto in productie gaat, gebeurt dat pas in 2020, maar er zal een bonk carbon fiber aan te passen komen en er zal zelfs een keuze komen tussen RDW of AWD. Wij kunnen een beetje weerstand voor de gevestigde orde in supercar-land wel waarderen, vooral als hij iets weg heeft van de Lexus LF-A! Dit wordt een auto die het wachten waard wordt, dus Infiniti, go for it!

Infinity Q60

Infinity Q60

Infinity Q60

Infinity Q60

Infinity Q60

Infinity Q60

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.