De Chevrolet Corvette E-Ray is de snelste tot nu toe

De Chevrolet Corvette E-Ray is de snelste tot nu toe

Deze nieuwe Corvette doet ‘hybride’ net even anders

Goed nieuws! Chevrolet presenteert zojuist hun nieuwste ‘paradepaardje’, precies zeventig jaar na de eerste Corvette. Zouden ze het erom gedaan hebben? De Chevrolet Corvette E-Ray is hun eerste hybride model. Tsja…maar laat ze even uitpraten. Want achterin ligt nog gewoon het bekende V8-blok. Alleen dit keer krijgt het hulp van een elektromotor waardoor het uiteindelijk 655 pk levert.

Door deze elektrische hulp is het ook nog eens de eerste Corvette met vierwielaandrijving. Je zou daarmee binnen 2,5 seconden van 0-100 km/u door kunnen trappen. Over een topsnelheid laat de fabrikant zich nog niet uit. Chevrolet vertelt wel iets meer over de nieuwe ‘Stealth Mode’. Met een 1,9-kWh lithium-batterij rijd je tot wel 70 km/u volledig elektrisch rond. Genoeg om in alle stilte de straat uit te rijden, al vragen we af of je dat ook echt gaat doen.

De Corvette E-Ray in cijfers

De Amerikanen nemen nog niet volledig afscheid. De (waarschijnlijk laatste) V8 is het 6,2-liter LT2 blok, dat ‘in zijn uppie’ al goed is voor 495 pk en 637 Nm. Volgens Chevrolet kan de V8 brandstof besparen door slechts op de helft van haar cilinders te draaien. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk gaat.

De elektromotor is een welkome toevoeging. Deze brengt nog eens 160 pk en 196 Nm extra met zich mee, en kan naargelang je rijvoorkeuren aangepast worden. Zo heb je de beschikking over een Tour, Sport, Track, Weather, Z-Mode en flexibele My Mode. De E-Ray is binnenkort in zijn thuisland beschikbaar voor omgerekend 96.000 euro (ex. belastingen), of als cabrio-variant voor zo’n 102.000 euro (ex. belastingen)

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!