De nieuwe BMW M3 en M4 met M Performance Parts!

De nieuwe BMW M3 en M4 met M Performance Parts!

Met de optionele uitlaat is de achterkant bijna net zo controversieel als de voorkant.

Als een volwaardig M-model nog steeds niet M genoeg voor je is, kun je erop rekenen dat BMW een manier vindt om upgrades toe te voegen via de M Performance Parts-catalogus. Een goed voorbeeld: de nieuwe M3 Sedan en M4 Coupé worden nu al gepresenteerd met een breed scala aan M goodies bovenop de royale uitrusting die je van deze twee topmodellen mag verwachten.

Verreweg de meest opvallende upgrade is het in het midden gemonteerde uitlaatsysteem die ongeveer vijf kilogram lichter is in vergelijking met de standaard uitlaat. Het beschikt over een kleppensysteem om het geluid tijdens het spelen te tweaken en heeft vier titanium uiteinden met keramische coating. BMW zegt dat het geluid dat het maakt, is geïnspireerd door raceauto’s en dat het afhankelijk van de rijmodus verandert.

Naast de opvallende uitlaat bevatten de M Performance Parts ook een assortiment aan carbon fiber onderdelen, variërend van een front splitter en canards tot sideskirts en een nieuwe diffuser. Klanten kunnen ook de achterklepspoiler in carbon fiber laten afwerken of deze vervangen door een opvallende vleugel.

Er zijn ook verschillende ontwerpen van lichtmetalen velgen om uit te kiezen en zijn verkrijgbaar in maten tot 20 inch voor de vooras en 21 inch voor de achterkant. Er is zelfs een goudbrons matte optie voor diegenen die graag alle aandacht willen trekken. Tweaks aan het remsysteem en de ophanging maken de lijst met wijzigingen aan het exterieur compleet. Het interieur kan worden opgeknapt met carbon fiber en alcantara accenten, evenals vloermatten met het M-logo. BMW biedt zelfs een autohoes en een sleutelportemonnee. Al deze extra’s zullen beschikbaar zijn bij de marktintroductie in maart.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.