De nieuwe BMW M2 krijgt meer dan 400pk onder de kap

De nieuwe BMW M2 krijgt meer dan 400pk onder de kap

En dat vinden wij leuk en jij vast ook! De styling is en blijft een puntje, maar zoals een wijn beter wordt met de tijd, zo moet je ook kijken naar de nieuwe styling van BMW. Eerst viel iedereen over de nieuwe grill, maar as time passes gaat hij je steeds meer aan staan. Toch?

A la, door naar de meer interessante aspecten: de motor, overbrenging, cijfers! De 3-liter 6-in-lijn is een blijvertje en zal in de M2 420pk meekrijgen. Dat is al meer vermogen dan de M2 Competition van huis uit mee krijgt. En waar de M2 Competition al in 4,2 seconden naar de 100 schoot, zal de nieuwe generatie M2 hoogstwaarschijnlijk in 4 seconden rond naar de 100 kunnen knallen.

Maar, nu komt de plottwist in het verhaal: het gerucht gaat dat er een xDrive-variant. De vraag is meteen: moet BMW of moeten wij dat willen? Het zou heiligschennis zijn, daar achterwielaandrijving en BMW verbonden aan elkaar zijn als pasta carbonara en pancetta en zoals je auto aftanken en huilen bij het afrekenen onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Maar toch, de vierwielaandrijving krijgt een steeds prominentere plek in het kantoor van BMW. Het geluk wil dat ze bij BMW niet zo zwart wit denken, kijk maar naar de F90 M5, waarbij het ondanks AWD nog steeds mogelijk is om rookwolken te creëren waar de stoomboot van Sinterklaas jaloers op is.

Wij achten de kans om een M2 xDrive echter klein, want daarmee zouden ze hun eigen markt in de weg zitten. De M240i gaat sowieso leverbaar zijn met vierwielaandrijving, wat is dan nog de meerwaarde van een M2 met eenzelfde aandrijving. Precies, geen enkele.

Anyhow, wij houden je op de hoogte van wat er gaat gebeuren, stay tuned!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.