De nieuwe BMW 5-serie met M Performance goodies!

De nieuwe BMW 5-serie met M Performance goodies!

Na een serie uitgelekte foto’s kunnen we vandaag eindelijk kijken naar de nieuwe BMW 5-serie. Hoewel de veranderingen duidelijk meer evolutionair dan revolutionair zijn, zouden ze voldoende moeten zijn om de middelgrote sedan van BMW interessant te houden tegen nieuwe of gefacelifte versies van de bekende concurrenten.

Als je een enorme verandering qua ontwerp had verwacht, schiet deze update waarschijnlijk tekort. BMW heeft een aantal zorgvuldige verbeteringen aangebracht in het uiterlijk van de BMW 5-serie, met de meest opvallende verandering in de koplampen. Slankere, meer lineaire koplampen definiëren de nieuwe ogen van de auto, met een duidelijke verwantschap met de 3-serie. De achterlichten zijn ook aangepast met nieuwe L-vormige stijl die passen bij de koplampen en de slanke zwarte rand eromheen. In navolging heeft het interieur een aantal zeer kleine visuele veranderingen doorgemaakt, en bevat het nu BMW’s nieuwste infotainment-technologie: iDrive 7. De hardware is geüpgraded naar een standaard 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, aangevuld met een even groot centraal touchscreen.

Met het introduceren van de nieuwe BMW 5-serie heeft BMW ook de M Performance parts vrijgegeven. Hierbij heb je de keuze uit bijna 30 extra onderdelen met onder andere verschillende soorten spoilers, splitter, grille, diffuser en spiegelkappen van carbon fiber. Bovendien heb je de keuze uit 4 soorten velgen en 3 soorten stuurtjes. Wat deze M Performance onderdelen gaan kosten is nog niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.