De nieuwe Bentley Continental GT Speed gaat 335km/h!

De nieuwe Bentley Continental GT Speed gaat 335km/h!

Het merk bekend van de stijlvolle, chique en snelle auto’s, kort gezegd Bentley, brengt dan eindelijk de nieuwe Continetal GT Speed zien! En wat een wagen hebben ze weer neergezet.

De nieuwe Bentley Continental GT Speed is de meest dynamische straatauto in de 101 jarige geschiedenis van het bedrijf. De Speed haalt nog meer vermogen uit de 6,0 liter W12 van de Continental GT, voegt meer stabiliteit toe via vierwielbesturing en de geavanceerde vering, en ziet er nog scherper uit met een vernieuwde exterieurstyling en een gloednieuwe “Speed” -badge.

Het visitekaartje van deze nieuwe Continental GT Speed is die monsterlijke 6,0-liter W12 met dubbele turbocompressor. De motor produceert 650 pk en 900 Nm, wat een toename van 24 paarden vertegenwoordigt ten opzichte van de traditionele Continental GT. Die extra kracht stelt de GT Speed in staat om 100 kilometer per uur te halen in 3,5 seconden, 0,1 seconde sneller dan het “standaardmodel”, en een topsnelheid van 335 kilometer per uur!

Maar deze auto ondergaat meer dan alleen een performance upgrade, Bentley heeft de achttraps automaat met dubbele koppeling bijgewerkt om sneller en agressiever te reageren, met name in de Sport modus. De opnieuw afgestelde versnellingsbak schakelt naar verluidt twee keer sneller dan dezelfde setup in de standaard Continetal GT, waardoor de GT Speed zijn snellere 0-100 km/h tijd haalt.

Visueel krijgt de Continental GT Speed een subtiel agressievere uitstraling dan het standaard GT-model. De grille, de luchtinlaten in de onderste bumper en de dorpels hebben een Dark Tint-afwerking die het exterieur steviger maakt. Chromen ‘Speed’-badges met bijgewerkte tekst stralen op de voorbumper en 22-inch velgen die standaard zijn afgewerkt in het zilver (mocht dat niet zijn wat je zoekt, geen zorgen Bentley levert ook donkerdere tinten of glanzend zwart).

Thomas Heule