De nieuwe Audi S8 is gearriveerd!

De nieuwe Audi S8 is gearriveerd!

Na de aankondiging van de nieuwe S4, S6 en S7 heeft het even geduurd, maar de nieuwe S8 is zojuist onthuld. En in tegenstelling tot de andere S-Modellen maakt de S8 niet de overstap naar diesel.

Met de komst van alle nieuwe modellen kon het vlaggenschip natuurlijk niet achterblijven. Sommigen vreesden dat er een einde zou komen aan een dikke benzinemotor maar gelukkig is nu bevestigd dat de nieuwe S8 een lekkere 4 liter TFSI V8 krijgt. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: De nieuwe S8 zal beschikken over 571 PK en 800 Nm koppel. Een 0 naar 100 sprinttijd is nog niet bekend, maar de topsnelheid wel. De S8 kan de elektronisch begrensde 250 kilometer per uur met gemak halen.

De nieuwe S8 is volgens Audi een stuk wendbaarder geworden, dit doormiddel van actieve demping en dynamische vierwielbesturing. Met luchtvering kan de auto elk wiel onafhankelijk optillen of laten zakken. De rijhoogte is ook helemaal zelf te bepalen. De luchtvering kan de auto ook met gepaste snelheid 50 millimeter laten zakken wanneer je de deur open wilt doen om het instappen net wat comfortabeler te maken.

Het onderstel krijgt ook een nieuwe rijmodus genaamd Comfort +. In deze rijmodus helt de auto maximaal 3 graden in de bocht zodat je lekker in je stoel blijft zitten. In de Dynamic rijmodus wordt het onderstel extra strak gemaakt zodat je lekker door de bochten kunt scheuren. Om dit allemaal veilig te laten verlopen beschikt de nieuwe S8 over 38 rijassistentiesystemen, deze zijn wel optioneel.

Momenteel heeft Audi nog niks gezegd over wat de nieuwe S8 moet gaan kosten. Dit maken ze later bekend.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.