De nieuwe Audi S7 Sportback is wel érg lekker!

De nieuwe Audi S7 Sportback is wel érg lekker!

Wat maakt het nog uit dat er een TDI onder de motorkap zit als de auto er zó lekker uitziet?

Toen Audi ongeveer anderhalve maand geleden de nieuwe Audi S7 Sportback introduceerde, nam niemand de moeite om video’s van het diesel geroffel te maken. Bekende Audi-fotograaf ‘Auditography – Unique Audi photography’ geeft ons nu wat we willen door enkele zeer fraaie beelden uit te brengen. Gefilmd in het Duitse Rüdesheim am Rhein, is dit mooie voorbeeld van de 2020 Audi S7 uitgevoerd in de kleur Glacier White metallic en staat de auto op tweekleurige wielen.

Het idee van een diesel aangedreven Audi S/RS bestaat al een paar jaar, maar tot nu toe werd het alleen toegepast op SUV’s zoals de SQ5 en de SQ7. Audi Sport omarmt de TDI voor een uitgebreide reeks modellen, waaronder de S4, S5, S6 en dus ook deze S7. Voeg daar nog een SQ8 aan toe, en Audi doet je geloven dat een sportieve diesel nog steeds zinvol is, zelfs in de nasleep van het rommelige en kostbare schandaal bij de VW Group.

In de tweede helft van de video kunnen we de dieselmotor daadwerkelijk horen, een 3,0-liter V6. Audi heeft in deze constructie de motor gekoppeld aan een 48-volt hybride systeem, goed voor 349 pk en maar liefst 700 Nm koppel Hiermee sprint de S7 Sportback van 0 tot 100 km/h in 5,1 seconden voordat hij de elektronisch begrensde stopsnelheid van 250 km/h bereikt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.