De nieuwe Audi S6 en S7 krijgen dieselpower!

De nieuwe Audi S6 en S7 krijgen dieselpower!

Waar de meeste merken juist van diesel af willen stappen, gaat Audi lekker door met het gebruiken van de brandstof. De nieuwe S6 en S7 krijgen namelijk dieselmotoren in plaats van benzine.

Diesel is iets wat de meeste merken zo min mogelijk willen gebruiken, maar voor de “kleine broertjes” van de RS6 en RS7 schrapt Audi nu juist de benzinemotoren en voorziet de twee vanaf nu met een 3 liter V6 TDI. Gelukkig zullen de prestaties er niet onder lijden. De nieuwe motor is namelijk voorzien van een elektrische compressor en een variabele turbo. Hiermee komt het vermogen op 349 PK en een beukende 700 Nm aan koppel! De 0 naar 100 doet de S6 sedan in 5 seconden, de S6 Avant en de S7 zullen er 5.1 seconden over doen.

De prijs van de S6 en S7 is nog niet bekend, de prijs van de vorige generatie hing rond de 130.000 en 140.000 euro. Overigens is het niet totaal onmogelijk om een nieuwe S6 of S7 te kopen met een benzinemotor, in Amerika, Azie en het Midden-Oosten worden de twee auto’s geleverd met de aandrijflijn van de RS4 en RS5. Dan heb je een 2.9 liter V6 met 450 PK en 600 Nm koppel, dat wordt importeren dus.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.