De nieuwe Aston Martin DBS GT Zagato kost €6,7 miljoen!

De nieuwe Aston Martin DBS GT Zagato kost €6,7 miljoen!

Maar dan krijg je er wel een Aston Martin DB4 GT Zagato bij!

Aston Martin en Zagato kennen een lange geschiedenis en komen nu met dit paar dat door het leven gaat als de DBZ Centenary Collection. Het eerste koppel ging in première tijdens het Newport Concours van Audrain in Rhode Island. Elk paar kost £6 miljoen, omgerekend ruim €6,7 miljoen, en er worden er slechts 19 gemaakt.

De Aston Martin DBS GT Zagato komt voort uit een standaard Aston Martin DBS Superleggera die normaliter goed is voor 725 pk uit de welbekende 5,2-liter V12 met dubbele turbo. Voor de Zagato is dit echter opgeschroefd naar 765 pk. De echte aanpassingen die het designhuis heeft doorgevoerd zijn natuurlijk te zien aan het exterieur. De grille is een stuk groter en is net wat anders dan we kennen van voorgaande Zagato-modellen. Bovendien kan de grille als het waren open en dicht, om er stilstaand vooral mooi uit te zien en de motor van voldoende lucht te voorzien tijdens het rijden.

Ook het interieur is een behoorlijke eye-catcher. Het eerste dat opvalt is het Spicy Red-leer. De afwerking bestaat uit een mix van carbon fiber en veel gouden elementen met een aparte textuur. Het gouden roestvrij staal heeft bijna 100 uur nodig om te worden geprint met een 3D-printer, en vervolgens is er minstens zoveel tijd nodig om het materiaal te polijsten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.