De nieuwe A45 AMG krijgt een volledig nieuwe motor: 400+ PK!

De nieuwe A45 AMG krijgt een volledig nieuwe motor: 400+ PK!

A45 AMG Motor

De autosalon van Genève loopt rustig op zijn einde, maar Mercedes-AMG gaat gewoon lekker verder met het opeisen van de aandacht. De hot-hatch-markt krijgt weer een opdonder: De A45 AMG.

De AMG-GT ziet het levenslicht en we konden de smoel van de nieuwe G-klasse aanschouwen.  Maar dat was nog niet genoeg. We verwachtten het al, maar nu is het hoge woord eruit. De nieuwe A45 AMG krijgt een 2 liter turbo motor die meer dan 400 pk over de bühne gooit! De A45 AMG verzorgt de AMG-afdeling in Affalterbach meer dan voldoende werk, dus de RS3-concurrent is het updaten waard. De huidige A45 heeft 381 pk en 475 Nm om mee te pochen, maar dat wordt dus nog een tikkeltje meer.

En Tobias Moers, een van de bazen, geeft aan dat er een volledig nieuwe motor ontwikkeld wordt en dat de 400 pk-grens enkel wordt overschreden, omdat ze ook de rijeigenschappen daarop aan kunnen passen. ‘I’m not a fan of over-powered cars’  en dat kunnen wij alleen maar beamen. Mr. Moers geeft ook aan dat we ons op moeten maken voor een nieuwe norm wat betreft rijcomfort en dat is nogal een uitspraak in de overvolle hot-hatchwereld. Het AWD-onderstel zal vanaf scratch ontwikkeld worden en het gerucht gaat dat de A45 ook een ‘Drift mode’ krijgt om onder andere de Ford Focus RS de mond te snoeren.

Om je te laten zien hoe moeilijk het nu kiezen is: Ford Focus RS, Audi RS3, Mercedes A45 AMG, Golf R, Renault Megane RS, BMW 140i of toch een Honda Civic Type-R? Precies, dan wordt het toch verdomde lastig!

A45 AMG Motor

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.