De Mercedes SLR Vision Concept is een plaatje

De Mercedes SLR Vision Concept is een plaatje

Ga er maar vanuit dat het nooit gaat gebeuren, maar hij blijft schitterend.

Herinner je de Mercedes-Benz SLR McLaren nog? In ons Hart voor Auto’s blijft het een van de meest mooie en krachtige GT’s van het vorige decennium. Ontwikkeld in een samenwerking tussen Mercedes en McLaren, werd de productie na 2157 exemplaren stopgezet in 2010. De SLR McLarem was een knipoog naar de legendarische 300 SLR uit de jaren 1950 en was gewoonweg verbluffend.

Tegenwoordig is Mercedes bezig met veel verschillende voertuigen, waaronder sexy hot hatches, dikke limousines en natuurlijk grote SUV’s. De Duitse fabrikant is zelfs bezig een hardcore Black Series-versie van de AMG GT, maar we hebben niets gehoord over een mogelijke opvolger van de SLR. Maar dat betekent niet dat we ons er geen een kunnen voorstellen, toch?

Om ons daarbij te helpen heeft ontwerpstudio Invisie een gedetailleerde virtuele tekening van een nieuwe Mercedes SLR gepresenteerd. En hij ziet eruit als een écht voertuig dat al in productie zou kunnen zijn. Het ontwerp neemt de traditionele vormen van de SLR over en bouwt daar op verder. Je kunt zien dat de overhang aan de achterzijde hier nog korter is, wat de auto een nog dreigende houding geeft. De voorkant is waarschijnlijk iets te druk, maar past nog steeds perfect bij de algehele conceptie van het ontwerp. Een opvallend detail zijn de sidepipes, net als bij de vorige SLR. Dat is een van de meest herkenbare en onderscheidende kenmerken van de supercar die slim wordt gebruikt in deze rednering.

Je kunt alleen maar speculeren wat zo’n auto zou kunnen aandrijven, maar daar waag ik mij graag aan. Mercedes heeft momenteel een 4,0-liter V8 met dubbele turbo die in staat is veel vermogen te produceren en dat zou dus meteen een goede optie kunnen zijn. Als je hier een elektromotor aan toevoegt, heb je een Mercedes SLR die zowel trouw is aan zijn voorgangers als up-to-date is om de concurrentie aan te gaan met zijn rivalen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.