De Mercedes SLC van Diego Maradona kan nu van jou zijn

De Mercedes SLC van Diego Maradona kan nu van jou zijn

Uit de tijd dat profvoetballers nog niet allemaal een Lamborghini reden

Tegenwoordig staan de parkeerplaatsen naast voetbalclubs als Real Madrid, Arsenal en Bayern München vol met sportwagens en G-klasse’s (al maakte die eerste laatst nog een deal voor elektrische BMW’s).

Met het oog op de WK-wedstrijd tegen Argentinië las onze zoekbalk dan ook ‘auto argentijnse voetballers’. En ja hoor, we vonden deze SLC. Niet van een speler op het veld, maar van ‘Pluisje‘. Diego Maradona had namelijk een indrukwekkende collectie, waaronder deze SLC. En die staat nu te koop.

De SLC is slechts een greep uit Maradona’s collectie. Zo had hij een 1992 Porsche 911 Carrera (964), die vorig jaar nog verkocht voor 483.000 euro. Ook was hij eigenaar van onder meer een Rolls-Royce Ghost, Ferrari Testarossa, F40 én F355 Spider.

Een bijzondere Benz

De Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 uit 1980 is uitgevoerd in een ‘signal red‘ lak met zwart leder interieur. Onder de standaard opties vallen onder meer een elektrisch zonnedak, airconditioning en cruise-control.

Maradona’s 450 SLC was slechts één van 816 gehomologeerde modellen en kon dus ook ingeschreven worden voor de World Rally Championship, dankzij een afgestelde motor en lichter chassis. Onder de kap ligt een 5.0-liter motorblok dat ruim 240 pk levert, en een topsnelheid van 209 km/u mogelijk maakt.

Les Grandes Marques du Monde

Nadat Maradona er jaren mee reed, heeft de SLC bij verschillende privécollectie’s in Argentinië gestaan. Maar het exemplaar is altijd in ‘excellent condition‘ gebleven, en heeft dan ook slechts 62.000 kilometer op de teller.

De Mercedes is nu onderdeel van de ‘Les Grandes Marques du Monde’ uitstalling in Parijs, die vanaf 1 februari 2023 plaats zal vinden. De kavel bij Bonhams indiceert dat Maradona’s 450 SLC tussen de 150.000 en 250.000 euro moet opleveren.

Bron: © Bonhams

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.