De Mercedes-AMG GT2 is krachtigste circuitauto voor klanten ooit

De Mercedes-AMG GT2 is krachtigste circuitauto voor klanten ooit

Een ‘haalbare optie’ voor de ambitieuze amateurcoureurs

Mercedes heeft hun nieuwste AMG onthuld, en het is een bijzonder geval. Met een prijskaartje van 2,5 miljoen is de Mercedes-AMG One voor de meesten nét iets te ambitieus, en simpelweg niet meer te krijgen. Maar voor wie wel met dat budget rondkijkt, heeft Mercedes nu dus een andere raceauto: de Mercedes-AMG GT2. Al krijg je bij deze geen F1-motor.

Nog een kleine teleurstelling; je mag er niet de openbare weg mee op. Maar wel ideaal voor ‘ambitieuze amateurcoureurs’, aldus Mercedes. Deze GT2-variant bouwt verder op de GT3 en GT4, die al eerder beschikbaar waren voor de AMG-klanten met een diepere buidel. Het merk raadde deze modellen eigenlijk ook alleen aan voor professionele piloten. Maar ben je soms een weekendje op het circuit te vinden? Dan is de AMG GT2 geen verkeerde optie.

Specificaties van de GT2

Je kunt ook prima mee met de rest. AMG gaf de GT2 een 4.0-liter V8 met twee turbo’s. Hiermee heb je zo’n 707 pk en 800 Nm koppel onder je kont. Al dat vermogen loopt via een race-ready versnellingsbak, en heb je natuurlijk zelf in de hand met een set flippers. Een verstelbare achtervleugel en set 18-inch lichtmetalen velgen maken hem compleet. Mercedes laat ons wel nog speculeren over de prestaties van de racewagen

De GT2 weegt in totaal iets minder dan 1.400 kilo – 100 kilo zwaarder dan de GT3. Maar je zult toch andere dingen aan je hoofd hebben, zoals de afstelling: met verschillende knopjes finetune je onder meer de sterkte van de ABS en de rembalans. Gelukkig helpt de GT2 zelf ook wat! Zo zorgen speciale luchtinlaten voor extra koeling van je remschijven én klauwen. Ook de prijs van de Mercedes-AMG GT2 maakt het merk nog niet bekend. Maar met een GT3 van 345.000 euro, zal dat geen koopje zijn.

Bron: © Mercedes

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!