De Mercedes-AMG GT Black Series P One Edition is alleen voor hypercar-kopers

De Mercedes-AMG GT Black Series P One Edition is alleen voor hypercar-kopers

De zeer extreme GT kan alleen worden gekocht door de 275 mensen die staan te popelen om hun Mercedes-AMG One in ontvangst te nemen.

11 september 2017, op dat moment onthulde Mercedes-AMG zijn Project One in conceptvorm, voorafgaand aan de leveringen die eind 2018 gepland stonden. Het is medio 2020 en die 275 kopers hebben nog altijd géén Mercedes-AMG One op hun oprit staan. Ze zullen nog even moeten wachten omdat de eerste afleveringen pas ergens in 2021 zullen plaatsvinden.

Wat veroorzaakte de vertraging? Je kunt je voorstellen dat het nogal lastig is om een Formule 1 V6-motor aan te passen voor het gebruik in een straatauto, waarbij het passeren van de emissievoorschriften een van de grootste hindernissen was die AMG moest overwinnen. Om nog maar niet te spreken over de technologische hoogstandjes uit de Formule 1 auto van 2017. Maar wat heeft dit te maken met deze gelimiteerde AMG GT Black Series? Welnu, de slimme koppen uit Affalterbach hebben een speciale versie van hun zesde Black Series-model ontwikkeld, exclusief voor toekomstige eigenaren van de Mercedes-AMG One. Het Duitse tijdschrift Mercedes-Fans meldt dat deze beslissing is genomen om de klap te verzachten die is veroorzaakt door de vele vertragingen die de levering van de hypercar hebben geteisterd.

Hoewel de prijzen voor de ‘reguliere’ Mercedes-AMG GT Black Series nog niet bekend zijn gemaakt, wordt aangenomen dat de P One Edition ongeveer €50.000 extra kost. Hij is geïnspireerd op de Mercedes W11 raceauto van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, met een tweekleurige kleurstelling met groenblauwe accenten binnen en buiten als een knipoog naar Petronas.

De officiële foto’s zijn helaas nog niet vrijgegeven.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.