De Mercedes-AMG GT 43 heeft een heerlijk interieur

De Mercedes-AMG GT 43 heeft een heerlijk interieur

Mercedes is naar de Autosalon van Parijs gekomen met de bedoeling zijn eigen normen te resetten. En dat doel werd op twee belangrijke manieren bereikt: de eerste betreft de Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow Concept, terwijl de tweede te maken heeft met het introduceren van nieuwe instap-AMG-modellen. En aangezien we de Mercedes-AMG A 35 al hebben besproken, is het tijd om in te zoomen op de Mercedes-AMG GT 43.

Inmiddels weten we allemaal dat de vierdeurs GT eigenlijk dichter bij het platform van de E-Klasse staat dan bij de tweedeurs GT. En dit wordt nog eens bevestigd door het nieuwe instapmodel van de nieuwe vierdeurs. De Mercedes-AMG GT 43 wordt geleverd met dezelfde 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor als de GT 53, maar dit is teruggebracht tot 367 pk en 500 Nm aan koppel wat nog steeds betekent dat we naar indrukwekkende aantallen kijken. Om preciezer te zijn: de flinke vierdeurs coupé, die aanzienlijk zwaarder is dan een vergelijkbare E-Klasse, heeft slechts 4,9 seconden nodig om 100 km/h te halen en heeft een topsnelheid van 270 km/h. Zowel de GT 43 als de GT 53 maken bovendien gebruik van dezelfde 4Matic+ vierwielaandrijving met volledig variabele koppelverdeling, de automatische versnellingsbak met negen verzetten en de EQ Boost met een tijdelijke extra 22 pk en 250 Nm.

De Nederlandse vanafprijs bedraagt namelijk €132.322,-. Om nog even terug te komen op de titel van dit artikel: check dat heerlijke interieur!

Via Autoevolution.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.