De Mercedes-AMG A45S en CLA45S zijn gearriveerd!

De Mercedes-AMG A45S en CLA45S zijn gearriveerd!

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe topvarianten van de A-Klasse en de CLA zijn onthuld. Na vele geruchten krijgen we eindelijk bevestiging over de specificaties, en die zijn wel heel erg lekker.

De nieuwe A45 wordt vergezeld door de nieuwe CLA 45, een vierdeurs-coupe variant van de A-Klasse. Beide auto’s delen hun platform en dus krijgen ze allebei dezelfde motor. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen beginnen we gelijk met het vermogen dat uit de 2 liter viercilinder komt. Onder de kap staat 387 PK en 480 Nm koppel voor je klaar waarmee je in de A45 in slechts 4 seconden van 0 naar 100 kan accelereren. De CLA 45 doet er 4.1 seconden over. Voor beide auto’s ligt de topsnelheid op een begrensde 250 kilometer per uur.

Naast de normale A45 is er ook nog de A45S, deze beschikt over nog meer vermogen en heeft het meeste vermogen van zijn segment. Met 421 PK en 500 Nm koppel is de A45S waanzinnig snel, al helemaal als je bedenkt dat het een hatchback is. In slechts 3.9 sprint de auto naar de 100 en kan hij een topsnelheid halen van 270 kilometer per uur. De normale A45 kan deze snelheid ook halen, mits het AMG Driver’s Package is toegevoegd aan de optielijst.

Het exterieur van de nieuwe A45S en CLA45S zijn net weer even wat agressiever dan de 35-variant. Een grille met verticale spijlen, zwarte velgen en dikke uitlaten sieren de wagen. Met het optionele AMG Aerodynamica pakket worden er ook een splitter, diffuser, side-skirts en een achterspoiler geplaatst. 19 inch velgen zijn optioneel, standaard beschikt de normale A45 over 18 inch velgen.

Qua interieur is het niet veel anders dan andere A-klasses. Wel is het interieur bekleed met lederboom. Als je liever echt leer hebt kan dat natuurlijk ook. In de A45S vinden we gele accenten in het interieur zodat duidelijk is in wat voor auto je rijdt.

Wat de nieuwe auto’s moeten gaan kosten is nog niet bekend, verwacht wel dat het prijzige auto’s zullen worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.