[Video] Is dit de meest gestoorde Mercedes-AMG GLE 63 S?

[Video] Is dit de meest gestoorde Mercedes-AMG GLE 63 S?

Zo dik heb je een GLE 63 S nog nooit gezien! De vlammen schieten om je oren!

Van huis uit is de ‘normale’ AMG-getunede GLE 63 S al een niet-te-houden monster. Wanneer je een derde dan nog zijn gang laat gaan met alle beschikbare tools, is het oppassen geblazen. PP-Performance is een van de derden die je in zo’n rijtje kunt plaatsen. Zij zijn namelijk degenen die achter deze krankzinnig opgevoerde AMG GLE 63 S Coupe zitten. YouTuber Gumbal gaf ons een nadere kijk op de duivel zelve.

Zogezegd is de standaard GLE 63 S van AMG al bijzonder krachtig. In het beste scenario presteert de 5,5-liter biturbo V8 het, om er zo’n 585 pk en 760 Nm koppel uit te persen. PP-Performance lacht hierom; Amateurcijfers! Zij gaven het lelijke eendje van Mercedes een lichte oppepper om beter voor de dag te komen, daar in die zonovergoten zandbak. De Coupe van PP-Performance is uitgerust met o.a. hun RS800 motor performance kit, methanol injectie, opgevoerde turbo’s en prestatiegerichte motormanagement. Wat het oplevert? De GLE 63 S van de Duitse tuner blijft steken bij zo’n 850 pk. Zeker de moeite dus!

In het filmpje zelf wordt je vooral overdonderd door het gebrul wat het karretje produceert. Het geronk van de achtcilinder, het gefluit van de turbo’s, maar vooral het enorme kabaal dat uit de knalpijpen blaast. Fantastisch! Dit is vooral te danken aan één specifiek uitlaatsysteem, wat we kunnen terug vinden op de auto. Onderaan deze GLE zit namelijk een voltallig uitlaatsysteem van Fi.

Wat het hele zootje gekost heeft, durf ik niet te zeggen. Eerlijk gezegd wil het ook niet weten, aangezien het wel een astronomisch bedrag geweest zal zijn. Aan de andere kant, als je dat waanzinnige geluid hoort, en je hebt een berg geld liggen, zou ik het zonder twijfel doen! Want, wat is een zandbak zonder speeltjes?

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe PP-Performance

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.