Dé McLaren-familie van Nederland vertelt over hun nieuwe Senna!

Dé McLaren-familie van Nederland vertelt over hun nieuwe Senna!

Vorige week werd bij Louwman Exclusive de nieuwe McLaren Senna van McLarenTwins onthuld. Het is inmiddels de vierde voor dit gezelschap. Wij spraken het gezin op deze ‘reveal-night‘.


McLaren, 600LT, familie, foto
Bron: © Fotograaf McLarenTwins

Voor wie de McLarenTwins nog niet bekend klinkt; het gezin is inmiddels een bekende naam binnen de automotive. Vader Herman, moeder Ineke en dochters Mandy en Melissa vullen de stoelen van de McLarens. Beide zussen zijn dagelijks te vinden in hun eigen ‘Briljant Sanitair’ vestiging te Maurik. Ineke en Herman beheren zelf een succesvolle groothandel in sanitair. Een duidelijk thema binnen het gezin. Maar ze hebben dus ook een hart voor auto’s! We vroegen ze daarom naar hun (auto-)verleden.

Herman vertelt; “Ik ben ooit begonnen als marktkoopman, en nu actief als eigenaar van een sanitair groothandel. In mijn vrije tijd ben ik bezig met gewichtstraining. Iedere dag ben ik zeker een uur in mijn gym te vinden. Dit houdt mij fysiek én mentaal sterk”. Herman rijdt in alle McLarens, maar heeft een voorkeur voor de oranje 600LT. Daarbij heeft de 650S ook een speciaal plekje in zijn hart. Herman zag het model staan bij Louwman, en wist na enkele rondjes op Circuit Zandvoort dat deze bij hem in de garage moest staan. Die 650S is, volgens Herman, ook de reden achter de liefde voor het Britse merk. En daar is nu dus een nieuw lid aan toegevoegd. Je zal hem binnenkort achter het stuur kunnen verwachten van de nieuwe McLaren Senna. Lees hier meer over deze auto.

Ineke is de moeder van het gezelschap, en beheert daarbij het Instagram-account van dit gezin. Vanaf haar 18e is ze al geïnteresseerd in auto’s. Haar eerste liefdes waren een Peugeot 205 Roland Garros, Opel Frontera en een Pontiac. Tegenwoordig rijdt ze als ‘daily-driver’ verrassend genoeg een Tesla Model S 75. Ze legt meteen uit: “Ik heb simpelweg een hekel aan tanken”. Gelukkig vind ze het ook fijn om in een van de McLarens te zitten. Vooral omdat bij deze ‘het kappie’ eraf kan, vertel ze ons.

Mandy was er ook vroeg bij, en had meteen een duidelijke voorkeur. Het begon met een roze brommobiel met matchende roze bekleding. Later kwam er een (roze!) Peugeot 206. Op haar 14e begon ze al met fotografie en kon daardoor in korte tijd overstappen op een 13-jarige Porsche Boxster. De liefde voor cabrio’s is daar ontstaan en vooral gebleven. Een Maserati Spyder was het gevolg. Steeds vaker reed ze mee in de McLaren’s, en besloot daarom met pijn in het hart de Maserati weg te doen. Gelukkig kan ze zich goed uitleven in de grijze 600LT, die voor haar een persoonlijke favoriet is.

Melissa is de jongste van het gezin, maar heeft de passie voor auto’s zeker niet gemist. Na diverse werkervaringen heeft ze haar rust kunnen vinden in het koken, en runt nu ook haar eigen cateringbedrijf. Hiermee heeft ze genoeg opgebouwd om van haar eerste Polo al snel naar een Mercedes A180 te gaan. Deze – in goud gewrapte – A180 maakte uiteindelijk plaats voor haar meisjesdroom; een grijze Mercedes A45 AMG. Hoewel de McLaren 600LT een echte favoriet is, blijft haar hart bij de Mercedes (@drivermelis op Instagram).

We vroegen ze natuurlijk ook over hun recente aanwinst, de McLaren Senna. Hoewel de 600LT’s veel aandacht krijgen van carspotters, denken ze dat de Senna daar verandering in gaat brengen. De hypercar is het €1,3 miljoen hoogtepunt van McLaren. Dit circuit monster is uitgevoerd in MSO Onyx Black met kenmerkende ‘McLarenTwins Orange’ accenten. De Pirelli P Zero Trofeo R banden zijn ideaal voor het circuit, waar je hun Senna naar eigen zeggen veel kan gaan verwachten. Herman klimt dan graag achter het stuur van deze Britse hypercar. De Senna is tot op heden niet in het openbaar gezien.

Maar we hebben een primeur; De nieuwe Senna van de McLarenTwins zal voor het eerst te zien zijn tijdens 100% Auto Live in Ahoy Rotterdam in het weekend van 22 & 23 oktober!

Tot slot spraken we over hun keuze voor de ‘daily-driver’ Bentley Bentayga. “We zijn bij Louwman gaan proefrijden met een Lamborghini Urus, Maserati Levante en Bentley Bentayga. Eigenlijk waren we het meteen met elkaar eens dat de Bentley ons ding is. Het is een chique auto, die door zijn matte XPEL folie een brute uitstraling heeft”. Ze zijn dan ook erg te spreken over de rij-ervaring van deze SUV.

McLarenTwins,Bentley Bentayga, McLaren, Louwman
Bentley Bentayga van de McLarenTwins

We wensen het McLaren-gezin veel geluk met hun nieuwe aanwinst!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.