De McLaren 765LT is nóg sneller dan gedacht!

De McLaren 765LT is nóg sneller dan gedacht!

Net als je denkt dat McLaren het toppunt van prestaties heeft bereikt met de 720S, bewijst de autofabrikant uit Woking dat zij dat begrip nog verder kunnen oprekken. De McLaren 765LT is in feite een extremere versie van de 720S die we al kennen. McLaren gaat slechts 765 genummerde exemplaren bouwen.

McLaren heeft zojuist de verbijsterende prestatiecijfers van de 765LT vrijgegeven, en nu is het nog gemakkelijker om te snappen waarom de auto al zo snel uitverkocht was. McLaren publiceerde enkele geschatte prestaties tijdens de onthulling van de 765LT in maart dit jaar, maar het blijkt dat die cijfers vrij conservatief waren. De auto haalt in amper 2,7 seconden de 100 km/h en bereikt de 200 km/h in slechts zeven seconden, wat een verbetering is van 0,2 seconde ten opzichte van de aanvankelijke schatting. De 765LT gebruikt de bekende 4,0-liter twin-turbo V8 die nu 765 pk en 800 Nm koppel produceert.

De productie van de McLaren 765LT is al begonnen in het McLaren Production Centre in Woking, en de leveringen beginnen eind september. De eerste exemplaren bevatten exclusieve details van McLaren Special Operations, zoals hier afgebeeld. Eén auto is voorzien van een combinatie van MSO Bespoke Tarmac Black en Tokyo Cyan-lak met componenten van Visual Carbon Fibre, die de puurheid van het weefsel aantonen. McLaren zegt dat het zogenaamde ‘naked carbon’ ook verkrijgbaar is in een aantal kleuren. Het andere exemplaar van MSO heet het Strata-thema, met een grafische ‘art in motion’-kleurstelling in de stijl van de skyline van een stad. Een oranje basislak is gemengd met Memphis Red en Cherry Black, terwijl de remklauwen een combinatie van Volcano Red aan de voorkant en Azores Orange aan de achterkant gebruiken.

In Nederland kost de McLaren 765LT minstens €412.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.